Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uefa siirsi Mestarien liigan finaalin Portoon

Jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuottelu Manchester Cityn ja Chelsean välillä pelataan portugalilaiskaupunki Portossa, kertoi Euroopan jalkapalloliitto Uefa torstaina. Toukokuun 29. päivä pelattava finaali piti alun perin pelata Turkin Istanbulissa.

Britanniasta ei tällä hetkellä pääse matkustamaan Turkkiin koronaviruspandemian takia. Citylle ja Chelsealle on varattu finaaliin 6 000 katsojapaikkaa kummallekin, ja pelipaikkakunnan vaihdon myötä englantilaiskannattajilla on mahdollisuus päästä seuraamaan finaalia.

– Ei ole oikein, että tällaisen koettelumusvuoden jälkeen faneilla ei olisi mahdollisuutta nähdä joukkueitaan kauden suurimmassa ottelussa, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin perusteli siirtoa.

Finaaliseurojen kannattajayhdistykset olivat toivoneet, että ottelu voitaisiin pelata Englannissa. Uefan mukaan Britannian koronasäädökset olisivat kuitenkin tehneet asiasta hankalan.