Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fifan puheenjohtaja ei kannata rangaistuksia Superliigaa suunnitelleille seuroille

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino ei kannata rangaistuksia 12 suurseuralle, jotka aikoivat perustaa Superliigan.

Infantino kuitenkin kommentoi suunnitelmaa Superliigasta mahdottomaksi hyväksyä ja uskomattomaksi. Ainakin toistaiseksi kuopattu Superliiga nostatti laajaa vastustusta muun muassa kannattajissa ja Euroopan jalkapalloliitossa Uefassa.

Liiga koettiin kyseisten seurojen omistajien ahneeksi hankkeeksi ja etenkin paikalliskannattajien mielipiteiden sivuuttamiseksi. Kritiikkiä herätti myös liigan osittain suljettu malli. Kyseiset seurat olisivat samalla vetäytyneet Mestarien liigasta.

– Tietyillä teoilla pitäisi olla seurauksensa, ja jokaisen on kannettava vastuunsa. Täytyy kuitenkin aina olla tarkkana puhuessaan rangaistuksista. Esimerkiksi seuraa rankaisemalla samalla rankaisee pelaajia, valmentajia ja faneja, joilla ei ole ollut asiassa osaa eikä arpaa, Infantino sanoi ranskalaislehti L'Equipelle.

Infantinon mukaan marssijärjestys mahdollisten rangaistusten antamisessa ovat kansalliset lajiliitot, sitten Euroopan jalkapalloliitto ja viimeisenä Fifa.

– Suosin aina dialogia kiistoissa, myös kaikkein herkimmissä tilanteissa, Infantino sanoi.