Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksinkertainen MM-kultamitalisti tiivisti Helsinki Ski Weeksin merkityksen: "Saamme tehtyä lajista houkuttelevan myös seuraavalle sukupolvelle"

Helsingin Olympiastadionilla ja sen ympäristössä pyritään järjestämään ensi talvena kansainvälinen sprinttikilpailu, jonka jälkeen latu jää tavallisten kansalaisten käyttöön. Helsinki Ski Weeks piti järjestää alun perin jo menneenä talvena, mutta sitä lykättiin vuodella eteenpäin.

Ruotsin kärkihiihtäjiin kuuluvan Jonna Sundlingin mukaan tapahtuma on hyvä asia lajille.

– Helsinki Ski Weeks on raikas konsepti maastohiihdolle. Näin saamme tehtyä maastohiihdosta suositumpaa. Tällainen tapahtuma on tärkeä myös siinä, miten saamme tehtyä lajista houkuttelevan myös seuraavalle sukupolvelle, Sundling tuumi torstaina virtuaalisessa tiedotustilaisuudessa.

Sundling kertoi, että hän hiihti stadionolosuhteissa edellisen kerran muutama vuosi sitten Ruotsin Uumajassa.

– Stadion ei ollut niin iso. Lisäksi siellä vain lähtö ja maali olivat stadionilla. Rata kulki metsässä, Sundling tarkensi.

Helsingissä mukana ovat myös muun muassa Oberstdorfin MM-hiihtojen parisprintin hopeamitalistit Joni Mäki ja Ristomatti Hakola.

– Häpeäkseni tunnustan, etten ole koskaan käynyt Olympiastadionilla. Pääsen korkkaamaan sen sukset jalassa, Hakola kertoi.

– Olen katsonut ampumahiihdon stadiontapahtumia, ja ne ovat olleet huikeita. Voisin luulla, että ladut ovat aika kapeita. Nopea startti, keulaan ja suojaamaan omaa paikkaa. Ohituspaikkoja on aika vähän, Hakola suunnitteli.

"Olemme katsoneet paljon Super Bowlia"

Sundling saavutti Oberstdorfissa sprintin ja parisprintin maailmanmestaruudet ja aloittaa toukokuussa olympiatalveen valmistautumisen.

– Tämä oli paras kauteni tähän asti. Olen tyytyväinen erityisesti Oberstdorfin MM-kilpailuihin, ruotsalainen jutteli.

Helsingin-kilpailu ei kuulu maailmancupiin, mutta pyrkii näkyvyyteen kovilla urheilijakiinnityksillä ja mieleen jäävällä tapahtumalla.

– Tavoitteena on rakentaa uuden tyyppisiä show-elementtejä, joissa ovat mukana musiikki ja valo. Olemme katsoneet paljon Super Bowlia, voimmeko tuoda sieltä mausteita. Urheilu on kuitenkin stadionsprintin ydin, ja sitä pitää kunnioittaa, tapahtumaa rakentava Mikko Saarinen muistutti.