Jukolan viesti siirtyi jälleen eteenpäin elokuulle – "Kaikki faktat ja mahdollisuudet oli punnittu"

Viimeksi Jukolan viesti järjestettiin vuonna 2019, jolloin miesten sarjan voitti Stora Tuna OK 1 -joukkue. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Perinteinen suunnistuksen Jukolan viesti siirtyy koronaviruspandemian takia kesäkuulta elokuulle. Rovaniemen maastoissa pyritään kisaamaan uuden aikataulun mukaan 21.–22. elokuuta.

Siirrosta päättivät Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

– Päätös siirrosta tehtiin vasta, kun kaikki faktat ja mahdollisuudet oli punnittu. Napapiiri-Jukolan järjestäjät joutuivat ottamaan suuren vastuun tapahtuman siirrosta, mutta päätös osoittaa myös ainutlaatuista Jukola-henkeä, johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen kertoi tiedotteessa.

– Periksi ei anneta, vaan loppuun asti yritetään. Toivon nyt, että suunnistajat vastaavat haasteeseen ja tulevat Rovaniemelle. Järjestäjät tarvitsevat kaiken tuen tapahtuman toteuttamiseen.

Kerta on jo toinen, kun Napapiiri-Jukolaa pitää lykätä eteenpäin. Alun perin kilpailu piti järjestää kesäkuussa 2020, mutta sitä lykättiin aluksi vuodella eteenpäin.

– Tavoitteenamme on, että voimme järjestää täysimääräisen Napapiiri-Jukolan elokuussa. Haluamme toteuttaa tapahtuman vastuullisesti, joten tulemme noudattamaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja ohjeistuksia, kilpailunjohtaja Martti Anttila sanoi.

– Viranomaiset tekevät lopullisen päätöksen tapahtuman järjestämisestä ja osallistujamäärästä. Seuraamme tiiviisti koronaepidemian kehittymistä seuraavien kuukausien aikana.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka