Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi lähtee 13 uimarin voimin Budapestin EM-kisoihin – joukkueessa on neljä arvokisamitalistia ja kaksi ensikertalaista

Uimaliitto lähettää pitkän radan EM-kisoihin 13 uimarin joukkueen. Mukana on sekä aiempien kisojen mitalisteja että arvokisojen ensikertalaisia.

Jenna Laukkanen, Ari-Pekka Liukkonen, Mimosa Jallow ja Matti Mattsson ovat joukkueen kokeneimmat ja arvokisamitaleita saavuttaneet kilpailijat. Siiri Einiö ja Martta Ruuska pääsevät ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoihin.

Einiö ja Ruuska selvittivät EM-tulosrajan viime viikonloppuna Tukholman kisoissa.

– Todella hienoa, että Siiri ja Martta onnistuivat rikkomaan rajat kisoihin ja saamme uusia lupaavia uimareita EM-joukkueeseen, Uimaliiton huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen totesi liiton tiedotteessa.

– He pääsevät hienossa vaiheessa mukaan EM-kilpailuihin, kun mukana on useita kokeneita uimareita, jotka voivat toimia heille esimerkkeinä ja ottaa heidät mukaan porukkaan.

Joukkueen muut uimarit ovat Ida Hulkko, Laura Lahtinen, Veera Kivirinta, Fanny Teijonsalo, Niko Mäkelä, Miikka Ruohoniemi ja Anton Herrala.

Joukkueen jäsenistä Matsson ja Hulkko on jo valittu Tokion olympialaisiin.

Uinnin EM-kilpailut järjestetään Budapestissa 17.–23. toukokuuta.