Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikkalainen pelastustoimen erikoisyksikkö kävi kouluttautumassa Etelä-Savossa – "Tarjosimme heille meillä hyväksi havaittuja käytäntöjä, joista he voivat poimia parhaat päältä"

Koulutuksessa opetettiin toimimaan vaarallisiin aineisiin liittyvissä onnettomuuksissa.

Kreikan pelastustoimen suuronnettomuuksien erikoisyksikkö EMAK kävi tällä viikolla koulutuksessa Mikkelin paloasemalla, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitoksen tiedotteessa. Koulutus koski vaarallisiin aineisiin liittyviä onnettomuuksia, ja sen järjestivät Etelä-Savon pelastuslaitos, Bertin Environics ja Safetycon.

Safetycon on yritys, joka järjestää turvallisuusalan koulutuksia. Bertin Environicsin toimiala taas on kemiallisten, biologisten ja radioaktiivisten mittalaitteiden ja järjestelmien valmistaminen.

Koulutuksessa opetettiin esimerkiksi käyttämään erilaisia suoja-asuja ja mittalaitteita ja tunnistamaan uhkatilanteita sekä kerrottiin tietoa vaarallisista aineista ja niihin liittyvistä uhkista ja riskeistä.

Perehdytystä annettiin myös johtamisesta onnettomuustilanteessa.

Mikkelissä perustettu yritys Bertin Environics on toimittanut Kreikan pelastustoimen erikoisyksikölle mittalaitteita ja järjestelmiä, ja EMAK pyysi yritykseltä koulutusta niiden käyttöön sekä vaarallisten aineiden torjuntaan.

– Kreikkalaiset pitivät koulutustamme hyödyllisenä. Heillä oli toki jo ennestään paljon osaamista, mutta tarkoituksenamme olikin tarjota heille meillä hyväksi havaittuja käytäntöjä, joista he voivat poimia parhaat päältä ja soveltaa niitä omassa pelastustoiminnassaan, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen palomestari Janne Vehviläinen tiedotteessa.

Koulutus saa jatkoa kevään aikana viikon kestävässä harjoituksessa, joka järjestetään Kreikassa. Kreikkalaiset saavat käyttöönsä myös koulutuksesta tehdyn verkkokoulutuskokonaisuuden.

Myös suomalainen pelastusjoukko kävi viime elokuussa Kreikassa. Tavoitteena oli auttaa maastopalojen sammuttamisessa, mutta myös saada taitoja maastopalojen sammutustoiminnan kehittämiseen Suomessa. Mukana oli pelastustyöntekijöitä myös Etelä-Savosta.