Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tekniikan alat menestyivät nuorten yhteishaussa Samiedussa

Noin 180 oppivelvollista valitsi Samiedun ensimmäiseksi hakukohteeksi nuorten perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa, joka päättyi tiistaina, kertoo Samiedu tiedotteessaan. Hakijamäärä pysyi samalla tasolla kuin vuoden 2022 yhteishaussa.

Samiedussa yhteishaussa oli haettavana 14 ammatillista perustutkintoa. Suosituimpia hakukohteita olivat sähkö- ja automaatioala sekä kone- ja tuotantotekniikka, joka nosti suosiotaan viime vuodesta. Myös liiketoiminta sekä ravintola- ja catering-ala kiinnostivat hakijoita.

Perustason ensihoitajan ja lähihoitajan opintoihin kiinnostus oli samalla tasolla kuin edellisvuonna.

Laskua viime vuoteen oli ajoneuvoalalla, logistiikassa ja talotekniikassa. Yhteishaussa hakeneet vahvistavat opiskelupaikan vastaanottamisen kesäkuun lopussa.

– Teknologia-alojen suosio yhteishaussa on hyvä uutinen alueen elinkeinoelämälle, mutta nuorista koostuvat opiskelijamäärät eivät yksin riitä paikkaamaan alueen yritysten osaajatarvetta, kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen sanoo tiedotteessa.

Ympäri vuoden toimivan jatkuvan haun kautta Samieduun tulee vuosittain reilut tuhat eri ikäistä opiskelijaa. Jatkossa myös ulkomainen työvoima täydentää Mustosen mukaan opiskelijamääriä ja alueen osaajatarvetta.

Samiedussa opiskelee keskimäärin 2000 tutkinto-opiskelijaa joka päivä. Heistä noin 400 opiskelee kampuksilla, 600 työpaikoilla ja tuhat monimuotoisesti verkossa.