Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junaliikenteen lakko muutti savonlinnalaisen Tuula Kurikan ja monen muun matkasuunnitelmat – Kosonen on jo lisännyt busseja ja saattaa vielä lisätä vuorojakin

Jos veturinkuljettajien lakko jatkuu, Kosonen lisää Savonlinnan ja Helsingin välille kokonaisen uuden vuoronkin.

Maanantain vastaisena yönä alkanut veturinkuljettajien lakko pysäytti junaliikenteen.

Savonlinnalainen Tuula Kurikka oli yksi niistä, joiden matkasuunnitelmat menivät uusiksi. Kurikka työskentelee Metsähallituksen luontopalvelutiimissä, jolla on kaksipäiväinen tapaaminen Rovaniemellä. Kurikan tarkoitus oli matkustaa maanantaina iltapäiväjunalla Savonlinnasta Tikkurilaan ja sieltä työkavereitten kanssa samalla yöjunalla Lappiin.

– Nyt työkaverit ovat lähteneet pikkubussilla Helsingistä kohti Rovaniemeä. He poimivat ihmisiä matkan varrelta kyytiin. Minä nousen kyytiin Juvalla, Kurikka suunnitteli maanantaina aamupäivällä.

Juvalle asti hän matkusti Onnibussilla.

Kosonen lisäsi pikavuorolle busseja – Jos lakko jatkuu, saattaa tulla ylimääräinen vuorokin Savonlinnan ja Helsingin välille

Veturinkuljettajien lakko toi lisää matkustajia Savonlinnan ja Helsingin väliseen linja-autoliikenteeseen.

Linja-autoliike S. Kososen toimitusjohtaja Jyrki Kosonen kertoo laittaneensa jo yhtiön pikavuoroille ylimääräisen auton Mikkelin ja Helsingin välille molempiin suuntiin. Ylimääräiset autot kulkevat samalla aikataululla kuin normaalit Savonlinna–Helsinki-pikavuorot tuolla välillä kulkevat.

– Jos junaliikenteessä lakko näyttää jatkuvan, suunnittelen laittavani keskiviikon ja perjantain väliselle ajalle lisäksi kokonaan uudella aikataululla auton niin, että auto lähtisi kello 12.45 Savonlinnasta ja Helsingistä kello 18.30. Seuraan lakkotilannetta, jos se jatkuu, laitan lisävuoron tiistaina myyntiin.

Kosonen kertoo, että Savonlinnasta aamulla Helsinkiin lähteneessä pikavuorossa matkustajia oli vain vähän enemmän kuin normaalina maanantaiaamuna, mutta lippujen myynti lisääntyy koko ajan.

Eniten matkustajamäärät lisääntyivät Mikkelin ja Helsingin sekä Lahden ja Helsingin välillä.

Savonlinnan ja Helsingin välisen liikenteen aikataulut löytää muun muassa Matkahuollon sovelluksesta. Kososen bussien lisäksi väliä liikennöi muun muassa Onnibussi. Vuoroja löytyy myös eri liikennöitsijöiden aikatauluja yhdistelemällä niin, että vaihto on esimerkiksi Mikkelissä.

Lentomatkustajien määrään junalakko ei vaikuttanut ainakaan vielä maanantaiaamuna

Junalakko ei ainakaan vielä maanantaiaamuna näkynyt lentomatkustajien määrässä Savonlinnan lentokentällä. Aamulennolle Savonlinnasta Helsinkiin meni puolenkymmentä matkustajaa.

Vs. elinkeinojohtaja Juha Turtiainen uskoo, että lentoliikenne on monelle hyvä vaihtoehto etenkin nyt, kun junat eivät kulje.

– Aikataulut ovat mielestäni toimivat, Turtiainen sanoo.

Lennot lähtevät Savonlinnasta Helsinkiin tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 7 ja kello 14. Lennot Helsingistä Savonlinnaan lähtevät tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 8.20 ja 16.45.

Perjantaina Savonlinnasta Helsinkiin lähtee lento kello 14 ja Helsingistä Savonlinnaan kello 16.45.

Maanantaisin Savonlinnasta Helsinkiin lennetään kello 7 ja takaisin kello 16.45.

Lippuja voi ostaa lentoyhtiön sivulta.

Seuraavien neuvottelujen tai lakon päättymisen ajankohtaa ei tiedetä – VR sulkee junavuorot pois myynnistä päivä kerrallaan

Veturinkuljettajien lakon alkaminen varmistui sunnuntaina alkuillasta valtakunnansovittelijan ilmoitettua, etteivät työriidan osapuolet Rautatiealan Unioni (RAU) ja Palvelualojen työnantajat Palta päässeet viime hetken neuvotteluissa sopuun.

Erimielisyyksien ratkomista on tarkoitus jatkaa alkuviikosta heti, kun se on mahdollista. Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi maamantaina, että sovittelua jatketaan keskiviikkona 22.3. klo 14. Sitä ennen ratkaisua kuitenkin etsitään osapuolten välillä käytävissä keskusteluissa.

– Tilanne elää jatkuvasti, tähdätään nopeaan ratkaisuun, valtakunnansovittelija toimisto t

STT:n mukaan VR sulkee lakon aikana junavuorot pois myynnistä päivä kerrallaan. Maanantain junavuorot peruttiin sunnuntaina.

VR:n viestinnästä STT:n mukaan kerrotaan, että seuraavan päivän junavuorot poistetaan myynnistä aina edeltävän iltapäivän aikana, jos työriitaan ei ole syntynyt siihen mennessä sopua.

VR:n viestintä on kertonut STT:lle, että sovun syntymisen jälkeen junaliikenteen palautuminen normaaliksi kestää noin vuorokauden.

Juttua päivitettu kello 16.47. Lisätty tieto, että sovittelua jatketaan keskiviikkona ja että sitä ennen ratkaisua etsitään osapuolten välisissä neuvotteluissa.