Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen ei lupaa Savonlinnan päivystystä varten erilliskorvausta – Uusi hallitus joutuu siivoamaan nykyhallituksen karkkipäivän sotkut

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen ei kerro, mistä asioista perussuomalaiset on hallitusneuvotteluissa valmis tinkimään.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen sanoo perussuomalaisten tekevän parhaansa, jotta Savonlinnan sairaala voisi säilyä. Hän ei kuitenkaan tässä vaiheessa lupaa varmasti, että puolue seuraavalla hallituskaudella olisi vuosittain varmistamassa Savonlinnan yhteispäivystyksen erillisrahoitusta.

– Iso ongelma on se, että hyvinvointialueiden rahoitus kaikkiaan on riittämätön. Tilanne on sama kuin hoitajamitoituksessa. Nykyinen hallitus on järjestänyt karkkipäiviä. Kun karkkipäivät ovat ohi, uusi hallitus saa sotkut siivottavakseen. Sitten katsotaan, mihin todellisuudessa on varaa. Nykyinen hallitus on ollut tosi vastuuton, Luukkanen sanoi Savonlinnan kevätmarkkinoilla perjantaina.

Luukkanen vakuuttaa, että perussuomalaisilla on tahtotila Savonlinnan yhteispäivystyksen säilyttämiseksi.

– En lähde mitään lupaamaan, mutta totta kai otetaan huomioon alueen tilanne, Luukkanen sanoi.

– Mutta tärkeintä on, että Mikkeli ja Savonlinna pystyvät yhdessä asian sopimaan.

Perussuomalaisten savonlinnalainen ehdokas Krister Tynkkynen sanoi torstaina Itä-Savon vaalipaneelissa, että Savonlinnan sairaala ei tarvitse erillisrahoitusta. Kevätmarkkinoilla ilmeni, että hänen näkemyksensä taustalla oli hyvinvointialueen rahapula, jota erillisrahoitus ei poista.

– Krister on aluevaltuutettu ja tietää, että hyvinvointialue joutuu elämään sen mukaan kuin rahaa on. He eivät voi keksiä rahaa, Luukkanen sanoi.

Perussuomalaiset on valtakunnallisissa kannatusmittauksissa kärkikahinoissa kokoomuksen ja SDP:n kanssa. Kokoomus kannattaa työperäistä maahanmuuttoa, mutta perussuomalaiset on vaaliohjelmassaan ottanut kannan, että työperäinen maahanmuutto EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta on mahdollista vain, jos tulijat ovat korkeasti koulutettuja ja työllistyvät tehtäviin, joista palkka on vähintään Suomen palkkatason mediaani.

– Jos tänne tuodaan ihmisiä tekemään orjatyötä, siitä hyötyvät salakuljettajat ja yrittäjät, jotka haluavat palkata kokkeja euron tuntipalkalla. Tänne tulevat ihmiset joutuvat kelan tukien varaan, kun palkka ei riitä, Luukkanen sanoo.

Mediaanitulon alle jäävät muun muassa lähihoitajat ja hitsaajat, joita molempia on rekrytoitu Suomeen Aasiasta. Luukkanen ei ota kantaa, suostuuko perussuomalaiset tinkimään mediaanitulorajasta, jos ja todennäköisesti kun se päätyy hallitusneuvotteluihin kokoomuksen kanssa.

– Se mediaanitulo on siihen vaaliohjelmaan nyt laitettu. En nyt lähde sanomaan, onko se raja 2 999 euroa vai 3 001 euroa. En kommentoi asioita, jotka liittyvät varsinaisiin hallitusneuvotteluihin.

– Minä nyt olen tässä haastattelussa aika kryptinen, mutta siihen on syynsä.

Lue myös: Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen uskoo, että kokoomus ja perussuomalaiset sopisivat samaan hallitukseen