Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan kevätmarkkinat piristymään päin – Perjantaina ja lauantaina luvassa hulinaa

Savonlinnan kevätmarkkinat ovat perjantaina ja lauantaina. Eduskuntavaalit näkyvät markkinahumussa.

Markkinameininki Savonlinnassa on piristymään päin, tuumaa torivalvoja Tuomo Manninen. Kauppatorilla on kevätmarkkinat perjantaina ja lauantaina 17.–18.3. Markkinakauppiaita on tulossa kuutisenkymmentä. Huonoimmillaan myyjien määrä on jäänyt neljäänkymmeneen.

Mannisen arvion mukaan lähestyvät eduskuntavaalit näkyvät markkinoilla. Ainakin seitsemän puoluetta pystyttää markkinoille oman kojunsa. Mannisen mukaan toiveena on sama kuin muutamissa edellisissäkin vaaleissa, että puolueitten vaalitarjoiluun ei markkinapäivänä sisältyisi sellaista, mitä markkinakauppiaat yrittävät rahalla myydä. Tällaiseen herrasmiessopimukseen puolueet ja torikauppiaat taannoin päätyivät.

– Torikauppiaat myös toivoisivat, että puolueitten edustajat antaisivat asiakkaitten rauhassa tehdä ostoksiaan eivätkä hätistelisi heitä myyntipaikoilla.

Markkinat ovat virallisesti avoinna perjantaina ja lauantaina kello 7–18. Manninen arvelee, että paras sesonkiaika on kello 9–16. Varsinkaan lauantaina markkinareissua ei kannata jättää viime tinkaan.

– Varsinkin jos lauantaina iltapäivänä satelee lunta ja räntää, kauppiaat saattavat kokoilla tavaroitaan jo kello 15:n aikaan.

Korjattu ingressiin oikein markkinapäivät kello 20.15.