Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biisonimafian Savonlinnassa ja Punkaharjulla kuvattu elokuva ehdolla Jussi-gaalan yleisöäänestyksessä – "Olisihan se järkevää tehdä kotiinpäinvetoa"

MC Helper beKINGs-elokuva on ehdolla yleisö-Jussi äänestyksessä. Jussi-gaala järjestetään 24. maaliskuuta 2023 Kaapelitehtaalla.

Punkaharjulaisen Biisonimafian tekemä MC Helper beKINGs-elokuva on ehdolla yleisö-Jussi äänestyksessä. Jussi-gaala järjestetään 24. maaliskuuta Kaapelitehtaalla.

Eniten ääniä saanut yleisön suosikkielokuva julkistetaan Jussi-gaalassa suorassa lähetyksessä televisiossa. Verkkoäänestykseen voi osallistua osoitteessa täällä. Äänestys päättyy 17.3. joten aikaa on reilu viikko.

Tiedotteessa kerrotaan, että Biisonimafia on aloittanut uusien projektien kehittelyn Punkaharjun konttorilla, ja yleisö-Jussista voisi olla hyötyä tulevaisuudessa rahoitusta haettaessa.

Biisonimafian Kaitsu Rinkinen kannustaakin paikallisia tiedotteessa äänestämään.

– Olisihan se tässä ihan järkevää tehdä tämmöistä törkeää kotiinpäinvetoa ja äänestää voitto Savoon. Jos seuraavaan leffaan natsaisikin rahoitus kunnolla, niin siitä olisi kyllä hyötyä paikkakunnalle.

– Eikä pelkästään näkyvyyden puolesta vaan kyllä sitä rahaa virtaa palveluihin. Nehän on maailmalla laskeneet, että elokuvat tuo alueelle hyvinvointia, Rinkinen sanoo tiedotteessa.

Suomalaisten elokuvien budjettien pyöriessä miljoonan euron molemmilla puolilla, välilliset vaikutukset paikalliseen työllistymiseen ja palveluiden käyttöön ovat suuret, Biisonimafian tiedotteessa muistutetaan.

Punkaharjun tekijät toteavat, että Suomessakin on elokuva-alalle kannustinohjelmia muun muassa Tampereella, Oulussa ja jopa Pohjois-Karjalassa.

– Onhan se vähän hassua, että ajat Kesälahdelle niin sulla on käytössä elokuvakommission palveluja, mutta Etelä-Savossa ei ole mitään.

– Tässä kannattaisi liittoutua tai luoda vaikka Saimaa-ilmiön pohjalle isompi hanke. Elokuvia kuitenkin tuotetaan Suomessa ja kansainvälisesti yhä isommissa määrin, ohjaaja Rinkinen sanoo tiedotteessa.

MC Helper beKINGs -elokuva oli viime vuoden 41. katsotuin elokuva Suomessa 36 432 katsojallaan. Kotimaisten elokuvien listalla sijoitus oli 14.

– Ei se silloin keväällä niin isolta tuntunut, kun verrattiin koronaa edeltävään aikaan. Ihan kelpo katsojamäärä saatiin aikaiseksi, kun oltiin kuitenkin ekojen joukossa julkaisemassa rajoitusten poistuessa, Biisonimafian tuottaja Janne Kaperi sanoo tiedotteessa.

Suomalaisia elokuvia julkaistiin viime vuonna peräti 62 kappaletta.

– Sitä voidaan pitää hyvänä saavutuksena, että oltiin esikoistekijöiden joukossa ylivoimaisia katsojaluvuilla mitattuna, käsikirjoittaja ja ohjaaja Kaitsu Rinkinen pohtii tiedotteessa.

Etelä-Savossa MC Helper beKINGs ylsi vuoden neljänneksi katsotuimmaksi elokuvaksi kaikkien elokuvien keskeltä.

Savonlinnassa elokuva oli koko vuoden katsotuin 1900 katsojallaan.

– Savossa meillä oli enemmän mediapeittoa ja hiukan myös mainostuksellisia yhteistyökumppaneita katukuvassa, mutta kyllä se markkinointikauha oli tällä kertaa ihan liian pieni kattamaan koko Suomen, Kaperi toteaa tiedotteessa.

MC Helper beKINGs-elokuvan teosta kertovaa Punkaharjun pojat tv-sarjaa on tehty kaksi tuotantokautta. Ensimmäinen kausi oli Venla-gaalassa kolmen parhaan joukossa vuoden parhaimmaksi tv-ohjelmaksi yleisöäänestyksessä.

Sarjan toinen kausi pyörii parhaillaan Ylen kanavilla sekä on kokonaisuudessaan katsottavissa Yle Areenassa.

– Vähän se kismittää, kun jäi se yleisö-Venla saamatta. Pojat vähän nukkui buffaamisen kanssa. Nyt tuntuu, että ne on vihdoin heränneet siihen, että ei ne palkinnot tuu kuin Manulle illallinen vaan jotain pitää tehdä, Biisonimafian tuottaja Eve Särkänne sanoo tiedotteessa.

MC helper beKINGs-elokuva ei ole ehdolla Filmiauran esivalitsijaraadin valitsemissa ammattikategorioissa.

– Me ollaan enemmän tämmösiä viihdetyyppejä. Ollaan ihan kiitollisia, että ollaan yleisökategoriassa ehdolla, Rinkinen toteaa tiedotteessa.

Aiheesta lisää:

Punkaharjun pojat -realityn kakkoskausi on valoisampi – "Helsingissä Punkaharjusta tiedetään heti Biisonimafia ja Hotelli Punkaharju"

Punkaharjun pojilla on aihetta hieman keulia, kun he saavat elokuvansa teatteriensi-iltaan – Kaitsu Rinkinen uskaltaa unelmoida isosti yleisön suhteen: "Kyllä mä haluan voittaa Batmanin"