Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Eduskuntavaalit eivät ole koskaan yhdentekevät – Savonlinnan seutu tarvitsee omat kansanedustajansa

Eduskuntavaalit järjestetään tasan kuukauden päästä huhtikuun 2. päivä.

Puolueiden ehdokaslistat jätettiin viime viikolla ja tänään ehdokasasettelu vahvistetaan lopullisesti vaalipiirilautakunnissa. Tänään ehdokkaat saavat myös vaalinumeronsa ja viimeistään nyt vaalikamppailujen viimeinen suora käynnistyy toden teolla.

Maailmamme on nyt hyvin erilainen kuin viime eduskuntavaalien aikaan. Euroopassa käydään armotonta sotaa, jonka vaikutukset tuntuvat meidän jokaisen elämässä. Turvallisuudentunteemme on järkkynyt. Siksi oikeudenmukaisen tulevaisuuden rakentaminen niin Suomessa kuin koko Euroopassa vaatii nyt kyvykkäitä, ajattelevia ja yhteistyökykyisiä edustajia.

Eduskuntavaalit eivät ole koskaan yhdentekevät. Ne kertovat toimivasta demokratiasta. Huhtikuussa pidettävien vaalien merkitys nykyisessä maailmantilanteessa on entistäkin tärkeämpi.

Etelä-Savo, Savonlinnan seutu mukaan lukien, kuuluu Kaakkois-Suomen vaalipiiriin. Laaja vaalipiiri ulottuu Savonlinnan seudulta aina Kotkaan ja Kouvolaan saakka. Äänestäjän kannattaa miettiä, missä tämän seudun asiat parhaiten tunnetaan.

Eduskuntavaalit ovat tärkeät myös alueellisesti. On tärkeää, että Savonlinnan seudultakin tulee valituksi omia kansanedustajia. Sekään ei ole itsestään selvää, sillä vaaleissa ei ole seudullisia, eikä edes maakunnallisia kiintiöitä.

Olemme julkaisseet kaikista Savonlinnan seudun ehdokkaista laajat haastattelut niin lehdessä kuin verkkosivuillamme, jotta teillä äänestäjillä olisi mahdollisuus löytää paras mahdollinen paikallinen ehdokas, jota äänestää.

Lauantaina julkaisemme kaikista alueemme ehdokkaista myös neljän minuutin mittaiset videohaastattelut. Vaalikone avattiin Itä-Savon verkkosivuilla viime viikolla. Vastaamalla vaalikoneen kysymyksiin löydät ehdokkaan, joka on lähinnä omaa ajatteluasi ja arvomaailmaasi. Ehdokkaiden vastausperustelut kannattaa myös lukea, koska ne kertovat lisää ehdokkaan mielipiteistä.

Torstaina maaliskuun 16. päivä Itä-Savo järjestää yhdessä Savonlinnan pääkirjasto Joelin kanssa vaalipaneelin, johon myös yleisö on tervetullut. Vaalipaneeli livestriimataan, joten tilaisuutta voi seurata myös kotisohvalta, ja myöhemminkin verkkosivuiltamme. Vaalipaneeliin on kutsuttu kymmenen kansanedustajaehdokasta Savonlinnan seudulta.

Itä-Savo on alueellinen sanomalehti. Tehtävämme on kertoa ja puolustaa Savonlinnan seudun elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Siksi meillä on myös oikeus olla puolueellisia ja tehdä juttuja vain Savonlinnan seudulla asetetuista ehdokkaista.

Kirjoittaja on Itä-Savon päätoimittaja.