Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantaina pääsee tanssimaan niin kuin ennen vanhaan!

Tangomaestro-orkesteri ja tangolaulumestarit kutsuvat tanssimaan ja kuuntelemaan lavantanssitunnelmissa Kulttuurikellariin.

Haluaisitko tanssia vanhan ajan tango-orkesterin säestyksellä ihania, vanhoja tangoja? Viulu ja harmonikka soivat, kontrabasso antaa pohjan, kitara soinnut ja sello tunnelmoi, ja siihen vielä solistit, jotka voittivat valtakunnalliset Tangomaestro-kilpailun?

Tanssivalikoimassa tangoa, valssia, humppaa ja kaikkea muuta sitä, mikä soi perinteisissä lavatansseissa.

Jos ajatus kiehtoo, kannattaa suunnata Kulttuurikellarille. Konserttitanssiaiset pidetään tulevana lauantaina. Jos tanssittaa, voi tanssia. Jos haluaa vain kuunnella, sopii sekin.

Tanssiaisten piti olla loppiaisen aikaan osana V Suruton Festivaalia, mutta ne jouduttiin siirtämään. Nyt on odotus ohi, ja tango sekä muu vanha tanssimusiikki soivat kutsuvina.

Ohjelmassa on erityisesti suomalaisia tangoja taidolla ja tunteella kuten muun muassa aiemmin esittämätöntä Toivo Kärjen tuotantoa. Tanssiaisissa on mahdollista pyörähdellä parketilla tai muuten vain nauttia konsertista.

– Kulttuurikellarin parketilla muuten pyörähtelee parhaiten sukat jalassa, vinkki tanssijoille, sanoo Matti Makkonen, Suruton-festivaalin johtaja ja Tangomaestro-orkesterin pyörittäjä ja sellisti.

Konserttitanssiaisten solisteina laulavat Savonlinnassa vuosina 2021–2022 järjestetyn valtakunnallisen Tangomaestro-tangolaulukilpailun voittajat, kerrotaan tiedotteessa.

Laulamassa ovat naisten sarjan Tangomaestro 2022 Arja Ruha (Äänekoski) ja miesten sarjan Tangomaestro 2021 Oiva Makkonen (Joutseno).

Lisäksi muutamassa kappaleessa laulaa mukana Savonlinna-kuoro, joka levytti vuosi sitten Toivo Kärjen vanhoja tangoja. Kuoron seuraava suurproduktio on Mikaelissa Mikkelissä ja Savonlinnasalissa maaliskuussa esitettävä Oskar Merikannon ooppera Elinan surma.

Tangomaestro Orchestra perustettiin vuonna 2016 Tangomaestro-tangolaulukilpailun finaalin orkesteriksi. Kokoonpano on sittemmin taltioinut useita äänilevyjä ja esiintynyt eri puolilla Suomea solisteinaan muun muassa Eino Grön.

Toivo Kärjen poika, suomalaisen kevyen musiikin asiantuntija Kalervo Kärki on verrannut orkesteria parhaiden 1950- ja -60-lukujen tanssiorkestereiden soitantaan.

Konserttitanssiaisissa orkesterissa soittaa ensimmäistä kertaa kitaristi Juha Eskelinen Savonlinnasta. Häntä on totuttu aiemmin kuulemaan muun muassa Savonlinna Big Bandin riveissä. Muita Tangomaestro Orchestran savonlinnalaisia muusikoita ovat Susanna Mieskonen-Makkonen,viulu, Kirsi Laamanen,harmonikka, ja Matti Makkonen,sello. Heidän lisäkseen Tangomaestro-orkesterissa soittavat Petri Herranen, piano, ja Esko Kauppinen, kontrabasso.

Viidettä kertaa Savonlinnassa järjestettävä Suruton Festivaali on kaupunkifestivaali, joka ajoittuu lähinnä talvikauden kotimaan loma-aikoihin. Vuonna 2023 festivaalin konsertteja ja muita tapahtumia järjestetään tammi–huhtikuussa ja lokakuussa. Suruton Festivaali tammikuussa 2023 sisälsi neljä Savonlinnan Kulttuurikellarilla järjestettyä konserttia, jolloin ohjelmassa oli argentiinalaista tangoa, jazzia ja maailmanmusiikkia.

Suruton Festivaalin järjestää savonlinnalaisen muusikkon ja tuottajan Matti Makkosen yritys Nova Records oy. Tapahtuman toteuttamista tukevat Musiikin edistämissäätö ja Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Olavin Jazz ry, Savonlinnan kesäyliopisto, Savonlinnan Kulttuurikellari ja Savonlinnan Musiikkiakatemia.

La 25.2. klo 18. Vanhan ajan konserttitanssiaiset, Savonlinnan Kulttuurikellari.