Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tornado on täynnä musaa melkein kellon ympäri lauantaina – Noin 150 soittajaa, laulajaa ja tanssijaa näyttää taitojaan

Rantasalmen kevättempaus Euromusa tarjoaa kuultavaa ja katsottavaa aamusta iltaan. Luvassa myös osa Screamhill-musikaalista ja K-pop-tanssia.

Rantasalmen talvinen musiikkikatselmus Euromusa musiikki- ja teatterisali Tornadossa kestää tänä vuonna miltei kellon ympäri aamuyhdestätoista iltakymmeneen, kerrotaan tiedotteessa.

Puhallinorkesteriyhdistyksen kokoonpanojen lisäksi lavalla on lukuisia yksilö- ja pienryhmäesityksiä: musiikkia, laulua, tanssia, musikaalishow sekä bändejä. Orkesteriyhdistyksen ohella tapahtuman mahdollistajina ovat Järvi-Saimaan kansalaisopisto, Rantasalmen yhtenäiskoulu, lukio sekä taustatukena Rantasalmen kunta.

Päivä aloitetaan kello 11 Rantasalmen B-orkesterin ohjelmistolla. Sen jälkeen on vuorossa kansalaisopiston ensimmäinen oppilaskonsertti lukuisine soolo- ja pienryhmäesityksineen. Myös kehitysvammaisten palvelutalo Harjurinteen väki vierailee sekä lavalla että katsomossa.

Tornadon kahvio tarjoaa virvoketta aina puolilta päivin alkuiltaan asti. Muutamien teknisten taukojen lisäksi tapahtumassa on myös yleisön ja soittajien huoltotauko klo 13–14, jolloin kaikkien on mahdollista lounastaa konsertin lomassa.

Kello 14 kuullaan aluksi Aikuisten puhallinorkesteria kolmella klassispainotteisella teoksella sekä A-orkesteria kuuden kappaleen setillä. Orkestereja johtavat Janne Ikonen sekä Juuso Wallin.

A-orkesterin kappaleissa yhdistyy tällä kertaa suuren maailman ylväys ja Juuso Wallinin omat arvoituksellisemmat teokset. Schindlerin listan teemassa klarinettisolistina astuu esiin Leena Penttilä.

Iltapäivä jatkuu laulupainotteisella oppilaskonsertilla. Kello viiden jälkeen on vuorossa tanssillinen tunti, jonka aloittavat lasten katutanssiryhmä sekä Rantasalmen K-pop-ryhmä So What.

Sitten ovat vuorossa ensimmäiset maistiaiset Rantasalmen Nuorisoteatterin tulevan kevään kantaesitysmusikaalista Screamhill. Teosta on harjoiteltu Tornadossa viime elokuusta asti, joten sekä näyttelijöiden että musikaaliyhtyeen on aika näyttää kyntensä.

Iltapuolella siirrytään bändikattaukseen. Kello 18.15 saapuu lavalle keväällä 25 vuotta täyttävä Aikuisten Viihdeorkesteri (AIV). Sitten ovat vuorossa yhtenäiskoulun ja lukion yhtyeet musiikinopettaja Anna-Maija Saaren johdolla.

Kahdeksan kieppeissä lisätään volyymia, kun Salmi-Soundin yhtyeistä esiintyvät paikalliset Sudenmorsian ja punkahtavampi Ruma pulla.

Päivän aikana Tornadon lavalla käy kevyesti puolisentoista sataa esiintyjää. Rantasalmella raja yleisön ja esiintyjien välillä on tutun häilyvä. Luvassa on jälleen yhdessä tekemistä ja kokemista.

Koko ohjelma ja mahdolliset viime hetken muutokset löytyvät täältä.

Euromusa – musiikkia aamusta iltaan Musiikki- ja teatterisali Tornado, Rantasalmi la 18.2. klo 11–22.