Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsämuseo Luston yli seitsemän metriä korkea Lasten puu etsii uutta omistajaa – Puun saa hakea ilmaiseksi

Puun vastaanottajan maksettavaksi jäävät purku- ja kuljetuskustannukset.

Punkaharjulla toimiva Suomen Metsämuseo Lusto luopuu näyttelyuudistuksen myötä Lasten puusta. Lasten puu on puusta ja vanerista tehty suuri puu, jonka sisäosa on sisustettu lasten elämysmaailmaksi. Puun sisällä pystyy liikkumaan eri kerrosten välillä.

Metsämuseon tiedotteessa perustellaan puusta luopumista Luston ydinnäyttelyuudistuksella, jonka myötä myös lapsille ja nuorille suunnattua tarjontaa muutetaan ja monipuolistetaan. Uusi ydinnäyttely valmistuu kesäksi 2024.

Vuonna 2002 valmistuneen puun rakenne on pääasiassa vaneria ja kertopuuta. Sen korkeus on noin 7,5 metriä ja halkaisija tyvestä noin 2,5 metriä ja yläosasta noin kaksi metriä. Rungossa on kaksi välitasoa ja kaksi sisäänkäyntiä: 4,6 metrin korkeudesta ja juurelta. Ennen luovutusta puusta poistetaan muun muassa sähkö- ja näyttelytekniikka.

Museo luopuu puusta ilmaiseksi, mutta purku- ja kuljetuskustannukset sekä purkutyö jäävät puun vastaanottajalle.

Puun vastaanottajaksi voi ilmoittautua 31. toukokuuta saakka ja puun purkaminen ja pois kuljettaminen voi alkaa alustavan suunnitelman mukaan 3. lokakuuta.

Kuvia ja tarkemmat tiedot Lasten puusta löytyvät Luston sivuilta.