Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso tallenteet | UPM Savonlinnan vaneritehdas järjesti vaalipaneelin maanantaina

Paneelikeskustelussa oli mukana viisi paikallista kansanedustajaehdokasta. Sitä ennen puheenvuoronsa pitivät kaupunginjohtaja Janne Laine ja tehtaanjohtaja Tommi Takanen.

UPM Savonlinnan vaneritehdas järjesti maanantaina 13. helmikuuta vaalipaneelin, johon osallisti viisi kansanedustajaehdokasta Savonlinnasta. Paneeli ei ollut yleisötilaisuus, mutta paneelia oli mahdollisuus seurata Sanomalehti Itä-Savon verkkosivuilla lähetettävän striimauksen kautta. Tallenteet tilaisuudesta ovat katsottavissa alla.

Ennen paneelikeskustelua omat puheenvuoronsa käyttivät Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja UPM Plywoodin Savonlinnan tehtaanjohtaja Tommi Takanen.

Mukana keskustelussa olivat kansanedustajaehdokkaat Hanna Kosonen (kesk.), Panu Peitsaro (nyt), Jouni Koskela (sd.), Krister Tynkkynen (ps.) ja Miisa Mink (vihr.). Sanni Montonen (kok.) oli myös kutsuttu tilaisuuteen, mutta hän oli estynyt tulemasta. Maanantaiaamun tiedon mukaan myös Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) ja Sanna Niemelä (vas.) joutuivat perumaan osallistumisensa paneeliin.

Paneelikeskustelussa pureudutaan metsäalan ajankohtaisiin kysymyksiin ja alan tulevaisuuteen Savonlinnan alueella. Ehdokkailta kysytään muun muassa heidän näkemyksiään metsien taloudellisesta merkityksestä ja alueen elinvoimaisuuden edellytyksistä. Tilaisuudessa pohditaan myös, miten alueelle työtä ja toimeentuloa tuovan Savonlinnan vaneritehtaan jatkuminen valmistetaan ensi vaalikaudella.

Tilaisuuden juontaa Pellervon taloustutkimuksen eli PTT:n entinen toimitusjohtaja, professori Iiro Jussila, joka on sittemmin siirtynyt johtamisvalmentajaksi ja liiketoiminnan kehittäjäksi.

Muokattu 13.2.2023 klo 8.11.: Lisätty tieto, että Anna-Kristiina Mikkonen ja Sanna Niemelä eivät osallistukaan vaalipaneeliin.

Muokattu 13.2.2023 klo 10.37: Paneeli ja suora lähetys päättyi. Tallenne paneelista on nähtävissä tässä jutussa myöhemmin.