Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihisaari on valittu Vuoden museo -kilpailun finaaliin – "Tekemäämme työtä on arvostettu korkealle"

Vuoden museo -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2023 -kilpailun neljän finalistin joukkoon on valittu Riihisaari – Savonlinnan museo.

Tiedotteessa kerrotaan, että muut finalistimuseot ovat Kuopion museo, Museo Leikki sekä Mobilia – Auton ja tien museo.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Tiedotteessa kerrotaan, että hakemuksessaan Riihisaari – Savonlinnan museo nosti esille aktiivista rooliaan ja toimijuuttaan sekä innovatiivisuuttaan.

Hiljattain Riihisaaressa toteutetun laajan peruskorjausremontin myötä koko museon tarinassa kääntyi uusi lehti. Tiiviissä ajanjaksossa on saatu paljon merkittävää aikaan, kerrotaan tiedotteessa.

Museossa on tiedotteen mukaan myös aktiivisesti mietitty, mitä uutta museo voisi tarkoittaa tulevaisuudessa.

– On todella hienoa, että Riihisaaressa tehdyt uudistukset ja uudet avaukset, kuten vaikkapa Riihisaari Blues, ovat tehneet vaikutuksen kilpailuraatiin, toteaa Savonlinnan museonjohtaja Nikke Kaartinen tiedotteessa.

Kaartinen sanoo tiedotteessa, että Riihisaaressa tehtyä isoa työtä ja saavutuksia on arvostettu korkealle, ja se lämmittää.

Palkintolautakunta vierailee kevään aikana finalistimuseoissa ja jakaa palkinnot Valtakunnallisten museopäivien Museopalkintogaalassa Helsingissä 25. toukokuuta 2023. Gaalassa jaetaan myös Vuoden museoviestintäteko -palkinto.

Lisäksi palkintolautakunta voi halutessaan jakaa Vuoden erikoispalkinnon. Vuoden museoksi valitaan vaikuttava ja esimerkillinen museo, ja Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta omalla toiminta-alueellaan.

Vuoden museo -tittelin ovat aiemmin voittaneet Poliisimuseo, Suomen maatalousmuseo Sarka, Satakunnan Museo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Helsingin kaupunginmuseo, Ahvenanmaan merenkulkumuseo, Serlachius-museo Gösta ja Forssan museo.