Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minja Koski eli artisti M hurmaa Savonlinnan Kulttuurikellarilla lauantaina – Perjantaina ratkeaa, saako hän Emma-palkinnon

Savonlinnan museon järjestämä Museoklubi kutsuu Kulttuurikellarille kuulemaan Emma-ehdokkaan laulua ja jännää keskustelua museouutuuksista.

Nyt voi käydä niin, että lauantai-iltana kuullaan Savonlinnan Kulttuurikellarilla tuoretta Emma-voittajaa. Kellarilla järjestettävällä Museoklubilla vierailee kovassa nosteessa oleva yhtye M. M-artistinimen takaa löytyy kuhmolaissyntyinen laulaja-lauluntekijä Minja Koski, jonka vahvan lyyrisistä pop-kappaleista huokuu salaperäinen hämärä.

Neljä julkaistua albumia ovat poikineet muun muassa ehdokkuudet Emma- ja Teosto-palkinnoissa sekä keikkoja tärkeimmillä kotimaisilla festivaaleilla.

Minja Koski teki noin vuosi sitten albumin nimeltä Lauluja 1960-luvulta, joka kunnioittaa muun muassa Carolan, Tamara Lundin ja Laila Kinnusen laulamia ikivihreitä. Tämä albumi on ehdolla Iskelmä-Emman saajaksi. Muut sarjan ehdokkaat ovat Olli Halonen, Pääesiintyjät, Lauri Tähkä ja Erin. Emma-voittajat julkaistaan perjantai-iltana 3. helmikuuta.

Savonlinnassa M nousee lauantai-iltana lavalle luottomuusikoidensa Miikka Ahlmanin, Aleksi Kaufmannin, Joni Rajamäen ja Simo Saukkolan kanssa. Museoklubilla M juhlistaa nyt tammikuun lopussa julkaistua singleään, ja uuden kappaleen ensiesityksen lisäksi kuullaan tuotantoa jokaiselta M-albumilta.

Museoklubilla kuullaan ennen musiikkia rennossa ilmapiirissä tuoretta ja kiinnostavaa museoasiaa.

Museoklubi on Savonlinnan museon klubisarja, jonka illoissa kuullaan taide-elämyksiin yhdistettynä ajankohtaisia kuulumisia Savonlinnan ja itäisen Suomen museokentältä. Myös yleisöllä on tilaisuuksissa mahdollisuus osallistua keskusteluun. Museoklubien sarjaa on tarkoitus jatkaa vuoden edetessä.

Illan aluksi keikan lämmittelynä keskustellaan Museot IMU:ssa -otsikolla itäisen Suomen ammatillisten museoiden uudesta IMU-verkostosta, jonka kehittämisessä Savonlinnan museotoimijat ovat olleet aktiivisesti mukana.

Keskustelijoina ovat suunnittelija Mona Taipale Suomen Erämuseosäätiöstä ja museonjohtaja Nikke Kaartinen Savonlinnan museosta.

Museoklubi Savonlinnan Kulttuurikellarilla 4.2. klo 19, Minja Kosken ja M-yhtyeen keikka noin klo 20. Olavinkatu 34.