Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palvelusetelit otetaan vihdoin käyttöön myös Savonlinnan seudulla – Eloisa etsii nyt yksityisiä palveluntuottajia

Eloisa järjestää 16. helmikuuta Teams-infon palvelun tarjoamisesta kiinnostuneille yrittäjille.

Sote-uudistus tuo mukanaan merkittävän uudistuksen Savonlinnan seudulle. Palveluja voi hankkia jatkossa melko laajasti myös palvelusetelillä.

Palvelusetelillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka hyvinvointialue järjestää asukkailleen. Setelillä edistetään palveluiden käyttäjien valinnanvapautta, sillä se mahdollistaa palvelun hankkimisen yksityisiltä palveluiden tuottajilta. Jos asiakas tai potilas ei halua käyttää palveluseteliä, hyvinvointialueen on ohjattava hänet muulla tavoin järjestettävien palvelujen piiriin.

Palvelusetelin käytöstä päättää hyvinvointialue. Seteli on ollut aiemmin käytössä Mikkelissä, mutta Savonlinnan ja Pieksämäen seuduilla vain vähäisessä määrin.

Ennen palvelusetelin käyttöönottoa Eloisan on löydettävä palveluseteliyrittäjiä, jotka tuottavat ostettavat palvelut.

Hyvinvointialue tarjoaa palvelusetelipalveluna muun muassa ateriapalveluita, henkilökohtaista apua ja budjetointia, ikääntyneiden asumispalvelua sekä kotiin annettavia palveluita. Myös lapsiperheiden kotipalvelu, lääkinnällinen kuntoutus sekä mielenterveys- ja päihdepalvelut kuuluvat ostettaviin palveluihin.

Lisäksi palvelusetelillä voi ostaa omais- ja perhehoidon vapaata, siivouspalvelua ja vammaisten palveluasumista. Myös rintamaveteraanien kotiin vietävät avopalvelut kuuluvat ostettavan palvelun piiriin.

Eloisa kutsuu yksityisiä palveluntuottajia kumppaneikseen järjestämällä avoimen infotilaisuuden torstaina 16. helmikuuta klo 12–13.30 Teams-etäyhteydellä. Tilaisuus sopii niin uusille yrittäjille kuin jo kumppaneina toimineille, ja siihen tulee ilmoittautua 13.2. mennessä tämän linkin kautta.

Yleisen infotilaisuuden lisäksi Eloisa järjestää kiinnostuneille yrittäjille yksityiskohtaisemmat Teams-infot toimialakohtaisesti.

Osallistumislinkit toimialakohtaisiin infoihin jaetaan 16.2. infotilaisuuden osallistujille.

16.2.2023 klo 14–15.30 Ikääntyneiden palvelut.

17.2.2023 klo 10–11.30 Terveyspalvelut.

17.2.2023 klo 12–14 Sosiaalipalvelut.

Palveluseteli voi olla asiakkaalle tasasuuruinen tai tulosidonnainen. Tasasuuruinen palveluseteli on kaikille yhtä suuri ja tulosidonnaisessa asiakkaan tulot vaikuttavat palvelusetelin suuruuteen.

Hyvinvointialue voi myös asettaa palvelusetelipalvelulle hintakaton. Hintakatolla tarkoitetaan palveluntuottajalle maksettavaa enimmäishintaa.

Palvelusetelin myöntäminen asiakkaalle perustuu aina hyvinvointialueen sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilön tekemään palvelutarpeen arvioon. Asiakas voi palvelusetelin saatuaan valita haluamansa palveluntuottajan hyvinvointialueen ylläpitämästä palveluseteliyrittäjien luettelosta.