Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Kannaste ja neljä muuta Suomen jazzhuippua sunnuntaina Kulttuurikellarissa

Antti Lötjösen luotsaama itäinen kvintetti koostuu Suomen jazzlegendoista, ohjelmassa basisti Lötjösen eläväistä musiikkia.

Olavin Jazzin kevätkausi jatkuu ja samalla V Suruton Festivaalin tammikuu päättyy todella kovatasoiseen jazzkonserttiin sunnuntaina, kun Kulttuurikellariin saapuu esiintymään Antti Lötjönen Quintet East -yhtye.

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä Savonlinnaan uuden albuminsa Circus / Citadel julkaisukiertueen merkeissä, kerrotaan tiedotteessa.

Antti Lötjönen Quintet East -yhtyeessä musisoivat Antti Lötjönen (kontrabasso), Verneri Pohjola (trumpetti, taskutrumpetti), Mikko Innanen (baritoni-, altto- ja sopraninosaksofonit), Jussi Kannaste (tenorisaksofoni) ja Joonas Riippa (rummut).

Heistä Jussi Kannaste muistetaan vuosien takaa Savonlinnan musiikkiopiston ja taidelukion kasvattina. Sellistinä taidelukioon Juvalta tullut Kannaste löysi saksofonin ja jazzin taidelukioaikana, ja hänestä on kasvanut ikäluokkansa merkittävimpiä tenorisaksofonisteja.

Sittemmin Kannaste on muun muassa toiminut vuosien ajan Sibelius-Akatemian jazzosaston johtajana. Kannaste opetti myös nuorta Teemu Takasta aikoinaan ja johti Savonlinna Big Bandia muutamassa konsertissa Reijo Polan jälkeen.

Trumpetisti Verneri Pohjola on jazzmuusikko toisessa polvessa: isä on basisti Pekka Pohjola. Verneri Pohjola valittiin Pori Jazzin vuoden nuoreksi muusikoksi 2004 ja Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksen vuoden muusikoksi ja trumpetistiksi samana vuonna. Vuonna 2017 Pohjola sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon.

Rumpali Joonas Riippa (s. 1977) on saanut maineen energisenä ja nopeasti reagoivana muusikkona, jolta taittuu perusjazzkomppauksen ohella myös vapaa improvisointi.

Mikko Innanen (s. 1978) on Lapinjärveltä kotoisin oleva saksofonisti ja säveltäjä. Innanen on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jazzin kentällä yhtenä innovatiivisimmista saksofonisteista ja säveltäjistä.

Antti Lötjönen Quintet East -yhtyeen ensiesiintyminen oli 2013 Helsingin Musiikkitalossa. Konsertti oli samalla alun perin kuopiolaisen Lötjösen A-tutkinto Sibelius-Akatemiassa.

Circus / Citadel -levystä ja levynjulkaisukiertueen kappaleista on Lötjönen itse säveltänyt kahdeksan yhdeksästä.

Livenä jo suosiota kerännyt Quintet East soi kriitikoiden mukaan napakasti ja yhtenäisesti kunkin muusikon vahvuuksia upeasti hyödyntäen.

Lähteet: Jazz Finland

Antti Lötjönen Quintet East Savonlinnan Kulttuurikellarissa 29.1. klo 18. Järj. Olavin Jazz.