Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matineaelokuvien sarja alkaa Killassa lauantaina – Mukana muun muassa alkuvuoden palkintorohmu ja toiveuusinta

Elokuvateatteri Killan matineasarjassa esitetään kevään aikana seitsemän elokuvaa.

Elokuvateatteri Killan matineasarjassa esitetään kevään aikana seitsemän elokuvaa, kerrotaan Savon Kinojen tiedotteessa. Sarja alkaa ensi lauantaina 28. tammikuuta. Kutakin matineaelokuvaa esitetään kahdesti. Esityspäivät ovat lauantai ja tiistai.

Matineasarjan aloittaa ruotsalainen draama Polta nämä kirjeet. Björn Rungen ohjaama elokuva on tarina intohimosta, rakkaudesta ja vihasta. Kolmella aikatasolla liikkuva elokuva perustuu Alex Schullmanin omaelämäkerralliseen romaaniin.

Sarjan toisena elokuvana nähtävän The Banshees of Inisherinin on ohjannut Martin McDonagh. Se kertoo kahdesta kaveruksesta, jotka ajautuvat umpikujaan, kun toinen heistä päättää lopettaa ystävyyden. Irlannin länsirannikolle sijoittuva draamakomedia on jo ehtinyt tänä vuonna kahmia useita elokuva-alan palkintoja. Sen pääosissa ovat Colin Farrell ja Brendan Gleeson.

Sarjan kolmas elokuva Rakkauden supersankari kertoo nuorestaparista, joka ponnistelee pitääkseen suhteensa hengissä riitojen, valheiden ja pettämisen pyörteissä.

Neljäntenä nähtävä Todd Fieldin elokuva Tár on tarina saksalaisen sinfoniaorkesterin kapellimestarista Lydia Tárista (Cate Blanchett), jolla on monta rautaa tulessa ja jonka elämä alkaa hajota liitoksistaan. Tár on tutkielma vallasta, vallan vaikutuksista ja pysyvyydestä.

Viides elokuva Valon valtakunta sijoittuu 1980-luvulle ja kuvaa ihmisten välistä yhteyttä ja elokuvan taikaa. Sam Mendesin ohjaama elokuva kertoo elokuvateatterissa työskentelevästä naisesta, joka saa työkaverikseen tummaihoisen miehen. Heidän välilleen syntyy erikoinen suhde, jota häiritsevät rasismi ja toivottomuus.

Uusintana matineasarjassa nähdään Emily, joka kertoo kirjailija Emily Brontën kuvitteellisen elämäntarinan. Nimiroolissa on Emma Mackey.

Kevätsarjan päättää Aftersun – päivämme auringossa. Eronneen isän ja pienen tyttären lomamatkasta kumpuavassa tarinassa pohditaan vanhemmuutta, muistojen ohikiitävyyttä ja aikuiseksi kasvamista.