Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osuuskauppa Suur-Savo vetäytyy Mikkelin Veturitallien Prisma -hankkeesta – Naurulokit pienensivät liikaa rakentamista

Osuuskaupan mukaan tontin pieneneminen hankaloittaa liikaa myymälän sijoittumista alueella.

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus on päättänyt vetäytyä Veturitallien Prisma -hankkeesta Mikkelissä. Osuuskaupan perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan tontin rakentamiseen soveltuvan alueen pieneneminen hankaloittaa Prisman sijoittumista alueelle. Olemassa olevat suunnitelmat eivät puolla hankkeen toteutusta, kun sitä tarkastellaan kokonaistaloudellisesti, tiedotteessa sanotaan.

Asemakaavaluonnos, joka huomioisi riittävällä tavalla naurulokkiyhdyskunnan, pienentää tontin rakentamisaluetta noin kahdella hehtaarilla. Tontin pinta-alan pieneneminen vaikuttaa osuuskaupan mukaan Prisman rakentamiseen siten, että ulkona sijaitsevat parkkipaikat vähenevät oleellisesti alkuperäisestä suunnitelmasta ja Prisma tulisi rakentaa pilareiden varaan kaksikerrosratkaisuna.

Osuuskaupan mukaan tontin käytettävyys on oleellisesti muuttunut alkuperäisestä suunnitelmasta:

Prisman edustalta parkkihalliin kulkeva liikenneväylä tulee rajata muurilla ja aitaratkaisulla. Suunnitellun Prisman ja nykyisen junaradan välissä on tontin rakentamisessa huomioitava myös Väyläviraston suunnitelma ratavarauksesta.

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettisen mukaan rakentaminen pilarien varaan ja veturitallien suojelu kokonaan aiheuttavat sen, että rakentamisen kokonaiskustannukset nousevat alkuperäisistä arvioista yli 50 prosenttia. Alun perin rakentamisen kustannuksiksi arvioitiin noin 36–40 miljoonaa euroa, mutta muutostarpeet kasvattivat kustannusarvion noin 60 miljoonaan euroon.

− Osuuskauppa Suur-Savon hallitus totesi, että nyt olemassa olevilla suunnitelmilla uuden Prisman kokonaistaloudellinen tarkastelu ja kannattavuuslaskelmat eivät puolla Mikkelin Veturitallien Prisma -hankkeen toteutusta, sanoo hallintoneuvoston puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Martti Lokka tiedotteessa.

Hanketta on valmisteltu aktiivisesti syksystä 2021 alkaen ja alueen kaupallisia ja rakenteellisia edellytyksiä uudelle Prismalle on selvitetty laajasti.

– Veturitallien alue keskustan läheisyydessä on rakentamiskohteena erittäin houkutteleva, mutta kaavan toteutumista edellyttävien muutosten jälkeen tontti on kaupan suuryksikölle liian pieni ja käytettävyydeltään liian rajoitettu, Ari Miettinen sanoo.