Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taikkarin kasvatti Aino Ruotanen loistaa perjantaina Kulttuurikellarilla

Aino & Miihkali -duo luo värikkään mielikuvitusmaailman banjolla ja kanteleella.

Perjantai-iltana pääsee Kulttuurikellarilla maailmanmatkaajien eli duon Aino & Miihkali kanssa värikkäisiin tunnelmiin. Kansanmusiikkiduon konsertti ei ole niitä tavallisimpia.

Savonlinnan taidelukion kasvatin Aino Ruotasen kantelegroovet ja Miihkali Jaatisen taiturimainen kitaran- ja banjonsoitto vievät mukanaan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa kielet helisevät eikä rytmeissä säästellä, kerrotaan tiedotteessa.

Kanteleen livelooppaus luo duon kappaleille raameja, joita värittävät laulut ja improvisaatiot.

Maailmanmatkaajaduon vaikutteet kumpuavat läheltä ja kaukaa, ja laulujen tarinat tarkastelevat maailmaa ja elämää matkan varrelta.

Aino & Miihkali aloitti toimintansa 2017 keikkailemalla Tanskassa. Duo esiintyi 2018 Suomessa ahkerasti 28 konserttia käsittäneellä kiertueellaan Outside Box sekä julkaisi ensimmäisen singlensä. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin elokuussa 2019. Se on saanut positiivisia arvioita ja radiosoittoja ympäri maailmaa.

Viime vuonna Aino & Miihkali suuntasi kiertueensa Saksaan. Duon jäsenet ovat vuosien varrella olleet mukana monenlaisissa musiikillissa seikkailuissa ja esiintyneet usein muun muassa Palefacen kanssa.

Aino & Miihkali -duosta on kirjoitettu muun muassa näin: "Duon musiikki on kiinnostavaa kuunnella ja katsoa; kuulija pääsee seuraamaan kappaleiden monipuolisten liveloopattujen komppien rakentumista ja sitä, kuinka kanteleesta löytyy mitä hauskimpia perkussioita. Yhteissoitto on intensiivistä ja vie kuulijan mukanaan tarinoihin, joissa ollaan pyöräretkellä Tanskan pikku kylissä, metsästetään iPhonesta karannutta Siriä ja etsitään ja löydetään mielenrauhaa."

Konsertti on myös osa V Suruton-festivaalia. Konsertin järjestää Olavin Jazz.

Aino & Miihkali Kulttuurikellari pe 20.1. klo 19.