Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaisa Makkonen, Linna Brass Quintet ja Kolmen kuninkaan marssi loppiaisena Savonlinnan Tuomiokirkossa

Tarjolla harvinaista herkkua; puhallinmusiikkia laulusolistin kera. Kuuntele Youtube-videolta näyte soinnista!

Savonlinnalainen puhallinkvintetti Linna Brass Quintet esiintyy tulevana loppiaisena 6. tammikuuta Savonlinnan Tuomiokirkossa, solistinaan savonlinnalainen laulajatar Kaisa Makkonen.

Loppiaiseen ajoittuvan konsertin ohjelmistossa on paljon kauniita, enimmäkseen tuttujakin kevyen musiikin genreen asettuvia joululauluja, kuten A Child is Born, Avaruus, Have Yourself A Merry Little Christmas ja Kolmen kuninkaan marssi.

Lisäksi kuullaan muutamia muita, kuin joululauluja ja pääseepä yleisökin avaamaan suunsa muutamissa yhteislauluissa.

Linna Brass Quintet on toiminut vuodesta 2018 lähtien. Sen on perustanut Joensuussa asuva, mutta työnsä vuoksi Savonlinnassa käyvä trumpetisti Mikko Aho, joka kokosi kvintetin Savonlinna Big Bändin tutuista puhaltajista.

– Ajatuksena oli pieni ja ”ketterä” kokoonpano, jolla voisi soittaa monipuolista ohjelmistoa. Lisäksi haluamme esittää musiikkia laulusolistin kanssa; sellainen on melko harvoin kuultua ja soundillisesti ainutlaatuista, Mikko Aho kertoo tiedotteessa.

Ahon lisäksi kvintetissä soittavat Ville Karjalainen, trumpetti, Jari-Matti Vänttinen, pasuuna, Mikko Kuokka, baritonitorvi ja Marko Issakainen, tuuba. Sovituksissa yhtyettä ovat avustaneet Ville Karjalainen ja Kari Karjalainen.

Konsertin solisti Kaisa Makkonen on aloittanut lauluopinnot 14-vuotiaana ja opiskellut muun muassa Savonlinnan taidelukiossa musiikkia ja näyttämötaiteita Chieko Okabe-Silvastin ohjauksessa. Sittemmin hän on valmistunut muusikoksi Turun konservatoriosta ja Turun ammattikorkeakoulusta, ja musiikin maisteriksi Wienin konservatoriosta.

Makkonen tunnetaan Savonlinnassa ahkerana konsertoijana ja keikkailijana niin oopperamusiikin kuin kevyen musiikinkin aloilla.

Katso ja kuuntele yltä tai täältä näyte Linna Brass Quintetin ja Kaisa Makkosen esittämästä kappaleesta Somewhere!

Kolmen Kuninkaan Juhla Soi -konsertti 6.1.2023 klo 17 Savonlinnan Tuomiokirkossa. Esiintyjinä Linna Brass Quintet ja Kaisa Makkonen, laulu.