Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnalaisen Juho Sihvosen piirroksia esillä Kulttuurikellarilla

Piirteitä-näyttelyn kasvot eivät ole muotokuvia, vaan niissä yhdistyy piirteitä tekijästä ja hänen tapaamistaan ihmisistä.

Savonlinnan Kulttuurikellarilla on tammi-helmikuun ajan esillä savonlinnalaisen kuvataitaiteilijan ja sarjakuvapiirtäjän Juho Sihvosen Piirteitä-näyttely.

Juho Sihvonen (s.1989) on paitsi pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, kuten Taidekeskus Ahjossa Joensuussa vuonna 2021, myös osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin, joista viimeisimpänä Muu ry:n Booked 2022 Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Sihvosen teoksia on nähty myös tapahtumissa, joissa taide valtaa hetkellisesti tilan ennen purkamista. Näitä ovat olleet Katajainen kansa Mäntyharjulla sekä 5000 m2 Lappeenrannassa. Sihvosen sarjakuvia on julkaistu albumeina ja sarjakuvalehdissä.

Piirteitä-näyttelyn teoksissa toistuvat ihminen ja etenkin ihmisten kasvot, Sihvonen kertoo tiedotteessaan. Teosten kasvot eivät ole muotokuvia perinteisessä mielessä, vaikka ne pohjaavat piirtämisen traditioon.

– Teokset ovat kuin muodon saaneita muistoja, joissa yhdistyy piirteitä itsestäni, läheisistäni ja tapaamistani ihmisistä, hän kuvailee.

Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina, ja avajaisissa esiintyy Taavi Kervinen.

Juho Sihvosen Piirteitä-näyttely Savonlinnan Kulttuurikellarilla 3.1.–4.3.2023. Avajaiset ti 3.1. klo 18. Olavinkatu 34.