Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohjaaja Markku Pölönen esittelee Hamsterit-elokuvaa Savonlinnassa

Hamsterit-elokuva nähdään Savonlinnassa ennakkonäytöksenä torstaina 8. joulukuuta.

Ohjaaja Markku Pölönen vierailee uuden Hamsterit-elokuvansa ennakkonäytöksessä Savonlinnassa torstaina 8. joulukuuta. Elokuvan varsinainen ensi-ilta on vasta 4. tammikuuta 2023, mutta se nähdään ennakkoon Killan Hopeatähti-sarjassa. Elokuvan ohjaaja Markku Pölönen avaa esityksen ja kertoo elokuvastaan ja sen tekemisestä.

Kirjailija Veikko Huovisen rakastettu romaani Hamsterit ilmestyi vuonna 1957. Sydämellinen tarina kertoo intohimoisesti talveen varautuvasta kirjailijasta ja hänen naapuriinsa muuttavasta perheestä.

Elokuvassa luonnonkatastrofeihin hurahtanut Hamsteri-niminen luontokirjailija elää puuhuvilassaan maaseudulla yhdessä ainoan ystävänsä Minni-hiiren kanssa. Kylällä häntä pidetään hieman omituisena, ja erityislaatuinen hän totta tosiaan onkin.

Kun naapuriin muuttaa veikkausvoiton saanut perhe, Hamsteri saa unelmiensa mahdollisuuden hamstraamiseen ja samalla muuttaa elämänhalunsa menettäneen kirjanpitäjä Rurikin, hänen vaimonsa Tellun sekä heidän lastensa elämän suunnan.

Komediallisen draaman pääosissa ovat Peter Franzén, Jaakko Ohtonen ja Vilma Kinnunen sekä huikeat lapsinäyttelijät Emilia Mattila, Edvin Kaari ja Eero Kiuru.

Hamsterit-elokuva Killan Hopeatähti-sarjassa to 8.12. klo 14. Näytöksen avaa ohjaaja Markku Pölönen.