Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan seudusta halutaan Saimaan vastuullisen matkailun veturi

Savonlinnan seudulle tavoitellaan STF-merkkiä vuoden 2023 aikana. Merkin kriteerinä on alueen kaupungin ja kuntien sitoutuminen kestävän matkailun edistämiseen.

Savonlinnan Seudun Matkailu oy tiedottaa käynnistäneensä Kohti kestävää matkailua Savonlinnan seudulla -hankkeen, jolla pyritään sekä vastaamaan asiakkaiden kysyntään että nostamaan alue Saimaan vastuullisen matkailun kärkialueeksi.

– Matkailijat ja matkanjärjestäjät ovat nykyään hyvin valveutuneita vastuullisesta toiminnasta. Varsinkin kansainvälisiä matkanjärjestäjiä kiinnostaa vastuullisuus, kun he miettivät yhteistyötä matkailuyrityksen tai -alueen kanssa, tiedotteessa todetaan.

Niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin matkailijoita kiinnostavat muun muassa ekologinen hyvinvointi sekä matkakohteen paikalliset tuotteet ja kulttuuriperintö.

– Hankkeen tavoitteena on alueen matkailutoimijoiden vastuullisen matkailun osaamisen vahvistaminen, vastuullisen toiminnan kehittäminen ja vastuullisuusviestinnän lisääminen, listataan tiedotteessa.

Kehittämistyön apuna Savonlinnan Seudun Matkailun hankkeessa käytetään Visit Finlandin yrityksille ja matkailualueille kehittämää Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelmaa, joka ottaa huomioon ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen vastuullisuuden. Kun ohjelman kaikki kriteerit täyttyvät, Visit Finland myöntää kohteelle STF-merkin.

Savonlinnan seudulle tavoitellaan STF-merkkiä ensi vuoden aikana. Yksi merkin saamisen edellytys on alueen kaupungin ja kuntien sitoutuminen kestävän matkailun edistämiseen.

Hankkeen aikana yrityksille järjestetään koulutuksia ja yrityskohtaista opastusta vastuullisten toimintojen kartoitukseen, viestintään ja kehittämiseen. Lisäksi yrityksiä avustetaan STF-merkin ja ympäristösertifikaattien hakemisessa.

– Savonlinnan seudulla on hyvät mahdollisuudet päästä tavoitteisiin, sillä monille matkailuyrityksille vastuullisten valintojen tekeminen on jo arkipäivää, sanoo Kohti kestävää matkailua Savonlinnan seudulla -hankkeen projektipäällikkö Sanna Eerikäinen tiedotteessa.

Kansainvälisen matkailun edistämisestä vastaavan Visit Finlandin tavoitteena on, että Suomi tunnetaan vastuullisen matkailun edelläkävijämaana vuonna 2025.

– Savonlinnan, Sulkavan, Enonkosken ja Rantasalmen matkailutoimijat haluavat olla esimerkkinä muille alueille ja tukea Visit Finlandin tavoitteita. Lisäksi muun muassa yli puolella kansainvälistyvistä matkailuyrityksistä täytyy olla yrityskohtainen STF-merkki, Eerikäinen tähdentää tiedotteessa.