Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteinen Adventin äänenavaus -tapahtuma Savonlinnassa saa uuden juontajan – "Toivon, että tilaisuudesta jää mukava lämpö sydämeen kaikille osallistujille”

Savonlinnan seurakunnan ja Sanomalehti Itä-Savon yhdessä järjestämä Adventin äänenavaus -tapahtuma kokoaa jälleen ihmiset yhteislaulujen pariin ja joulupuurolle.

Savonlinnan seurakunta ja Sanomalehti Itä-Savo järjestävät jälleen yhteistyössä perinteisen Adventin äänenavaus -tapahtuman Savonlinnan linja-autoasemalla. Tapahtuma ajoittuu perinteisesti ensimmäiseen adventtiin, joka tänä vuonna on sunnuntaina 27. marraskuuta.

Tilaisuuden juontaa tänä vuonna Savonlinnan seurakunnan seurakuntapastori Salla Hyrkäs, joka on tapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa. Hän on muuttanut Savonlinnaan vuonna 2018.

– Olen kotoisin Kuusamosta, mutta asunut ennen Savonlinnaan tuloani monilla paikkakunnilla, hän kertoo.

– Savonlinnassa olen viihtynyt oikein hyvin, vaikka ovathan täkäläinen luonto ja vesistöjen runsaus minulle hyvin eksoottisia asioita. Kotiseudun vaaramaisemat sykähdyttävät aina, kun siellä menee käymään.

Tunnelmallisessa tilaisuudessa linja-autoaseman sisäpihalla kuullaan mielenkiintoisia haastatteluja. Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna arjen turvallisuus ja läheisistä huolehtiminen, ja vieraat on valikoitu mukaan näitä teemoja ajatellen.

Hyrkäs haastattelee Talvisalon koulun apulaisrehtoria Sanna Metsälää, Savonlinnan reserviläiset ry:n puheenjohtaja Heikki Pulkkista sekä Kirkon keskusteluavun Savonlinnan alueen toiminnanjohtajaa Marja Mustosta.

– Tapahtuman teemaa pohdittiin yhteistyössä Itä-Savon kanssa, ja arjen tuvallisuus, siitä huolehtiminen ja turvallisuudentuneen lisääminen tuntuivat ajankohtaisilta ja tärkeiltä teemoilta tässä ajassa, Hyrkäs sanoo.

– Kyse on erityisesti siitä, mitä tavallinen ihminen, kuka tahansa meistä, voi turvallisuuden eteen tehdä ja miten voimme parantaa turvallisuudentunnetta yhdessä.

Tapahtuman musiikista vastaa Puhallinorkesteri Saimaa kapellimestari Teppo Hakkaraisen johdolla, ja yhteislauluissa esilaulajana toimii kanttori Katariina Kokkonen. Musiikkiohjelmisto sisältää kauneimpia ja perinteisiä joululauluja, ja laulamaan pääsee muun muassa iki-ihanan Hoosiannan.

Hyrkäs kannustaa kaikkia rohkeasti laulamaan, vaikkei niin osaisikaan. Toki tapahtumaan voi vapaasti osallistua, vaikka ei haluaisikaan laulaa.

– En itsekään ole niin lauluihmisiä, mutta ajattelen, että se on taito, jossa voi kehittyä. Kannustan aina kaikkia laulamaan, vaikkei se niin täydellistä olisikaan, Hyrkäs sanoo.

– Yhdessä laulaminen on hoitavaa monella tavalla. Laulun ja musiikin voima yhdistää ihmisiä uskomattomalla tavalla ja luo omanlaisensa yhteisöllisen tunnelman.

Hyrkäs toivottaa kaikki tervetulleiksi tapahtumaan, vaikka vain piipahtamaan kesken päiväkävelyn tai viettämään yhteistä hetkeä alusta loppuun.

– Toivon, että tilaisuudesta jää mukava lämpö sydämeen kaikille osallistujille. Itse ainakaan en osaa yhtään pönöttää, ja toivon, että kaikki muutkin viihtyisivät ja voisivat rentoutua hetken toisten ihmisten seurassa, hän sanoo.

– Tapahtuma sopii mukavaksi joulunaloitusperinteeksi myös perheille. Lasten iloiset kiljahdukset ja läsnäolo luovat aina mukavaa tunnelmaa tällaisiin tilaisuuksiin.

Sanomalehti Itä-Savon edustajana tilaisuudessa on mukana päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa. Hän toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuteen.

– Tässä maailman tilanteessa uskon, että yhteiseen, lämminhenkiseen tilaisuuteen kokoontumisella on nyt monelle erityinen merkitys. Itselleni ainakin on.

– On hyvä tavata ihmisiä, jutella ja laulaa yhdessä. Siitä on sitten hyvä siirtyä joulun odotukseen.

Tilaisuus myös striimataan Sanomalehti Itä-Savon verkkoon osoitteessa ita-savo.fi, jolloin sitä on mahdollista seurata myös kotisohvalla vaikkapa mobiililaitteen tai tietokoneen välityksellä.

Kuten aiempinakin vuosina, myös tällä kertaa tilaisuuden päätteeksi Sanomalehti Itä-Savo tarjoaa lämpimän joulupuuron osallistujille. Puuroa varataan 500 annoksen verran ja sen keittää Sauli Kekki.

Adventin äänenavaus -tapahtuma Savonlinnan linja-autoasemalla su 27.11. klo 12. Musiikkia, yhteislauluja, haastatteluja ja joulupuuro.