Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan valtuusto vietti hiljaisen hetken Erkki Rakkolaisen muistoksi

Savonlinnan kaupunginvaltuusto aloitti maanantaina kokouksensa viettämällä hiljaisen hetken viime viikolla menehtyneen Erkki Rakkolaisen muistoksi.

Rakkolainen oli syntynyt 9.11.1937 Vahvialassa, 11 kilometrin päässä Viipurista. Kuollessaan hän oli siis juuri täyttänyt 85 vuotta.

Rakkolainen oli useaan otteeseen kaupunginvaltuutettuna 1980-luvulta alkaen, yhteensä viisi valtuustokautta.

Hän liittyi Suomen maaseudun puolueeseen 1970-luvulla. Myöhemmin vuonna 1995 hän oli perussuomalaisten perustavassa kokouksessa ja sen jälkeen monta kautta perussuomalaisten puoluehallituksessa.

Savonlinnaan Rakkolainen muutti vuonna 1961. Hän toimi yrittäjänä 56 vuotta, joista viimeiset 27 vuotta hän valmisti ja myi liekkilohta eri puolilla maata, kunnes 80-vuotiaana myi Liekkilohen brändin.

Kalatalouteen liittyvät asiat tulivat Rakkolaiselle tutuksi, ja hän puhui pontevasti kotimaisen kalan käytön puolesta ja sen kansantaloudellisesta merkityksestä.

Rakkolainen asui viime kevääseen saakka kotona elämänkumppaninsa Heljä Ralli-Saukkosen kanssa, mutta sitten hänen voimansa hupenivat niin, että muutto palvelutaloon tuli ajankohtaiseksi.

Elämänkumppanin lisäksi Rakkolaista jäivät kaipaamaan muun muassa kolme aikuista lasta ja viisi lapsenlasta.

Lue vuonna 2018 tehty Erkki Rakkolaisen haastattelu ja katso video, jossa hän kertoi evakkopojan taipaleestaan.