Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Prisma Savonlinna viettää 30-vuotissynttäreitään – Kakkujonossa riittää väkeä

Valmistuessaan marraskuussa 1992 Prisma Savonlinna oli maakunnan ensimmäinen hypermarket. Mikkeliin ja Pieksämäelle tavaratalot avattiin vasta myöhemmin.

Savonlinnan Prismassa juhlitaan tällä viikolla tavaratalon 30-vuotissyntymäpäiviä. Juhlaviikko alkoi maanantaina asiakkaille tarjottujen kakkukahvien merkeissä.

Prisma Savonlinnan johtaja Mervi Hämäläinen lähetti Itä-Savolle kuvan juhlahumun keskeltä ja kommentoi, että kakkujonossa on asiakkaita ollut runsaasti. Kakkua on tarjolla 2 500 palaa.

Juhlaviikon ohjelmassa on myös synttärietuja asiakkaille sekä keskiviikkona toteutettava ostoskärryralli, jolloin arvonnan voittanut asiakas saa kolmen minuutin ajan koota ostoskärryyn haluamiaan ruokapuolen tuotteita ja viedä ne kotiinsa ilmaiseksi. Arvonta suoritetaan osallistuneiden kesken keskiviikkona kello 17 ja ralli on heti sen jälkeen.

Osuuskauppa Suur-Savon tiedotteen mukaan Prisma Savonlinna oli vuonna 1992 maakunnan ensimmäinen hypermarket. Avajaispäivänä tavaratalossa kävi lähes 20 000 asiakasta.

Prisma Savonlinna työllistää tällä hetkellä 85 henkilöä ja kesäaikaan henkilöstön määrä kasvaa noin 30:llä. Töissä on edelleen kuusi työntekijää, jotka aloittivat työnsä Prismassa 30 vuotta sitten. Työyhteisössä on mukana myös lukuisia yli 10 ja 20 vuotta samalla työnantajalla olleita prismalaisia.

Prismaan tehtiin laajennukset vuosina 2002 ja 2015. Vuonna 2015 uutta liiketilaa tuli noin 3 400 kerrosneliötä. Laajennuksen myötä valikoimat kasvoivat muun muassa vapaa-ajan, kodinkoneiden, pukeutumisen, rakentamisen ja kodintavaroiden osastoilla. Myös puutarha ja piha -valikoimille tuli lisää tilaa.

Osuuskauppa Suur-Savolla on kolme Prismaa. Savonlinnan avauksen jälkeen rakentui vuonna 1994 toinen Suur-Savon Prisma Mikkeliin ja vuonna 2018 kolmas Pieksämäelle.