Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moni haluaa nyt vaihtaa kalliin sähkölämmityksen maalämpöön – Savonlinnan Nordeasta saa nyt lainan energiaremonttiin aiempaa halvemmalla

Savonlinnan Nordean asuntorahoitusjohtaja Tuulikki Hanski kertoo, että energiaremontti voi tarkoittaa myös vaikkapa aurinkopaneelien asennusta tai ikkunoiden ja ovien energiatehokkuuden sekä lämmöneristyksen parantamista.

Energian hinnat ovat nousseet voimakkaasti, mikä näkyy myös Itä-Savon ja Savonlinnan alueen asukkaiden kasvaneina asumis- ja lämmityskustannuksina. Nordea haluaa tukea suomalaisia haastavassa tilanteessa, ja alentaa energiaremontteihin käytettävän peruskorjauslainan marginaalia tästä päivästä, 21.10. lähtien.

Savonlinnan Nordean lähettämän tiedotteen mukaan tämän syksyn aikana onkin käyty ennätyksellisen paljon keskusteluja asuntojen energiaremonteista. Energiaremontilla tarkoitetaan remontteja, joilla vaikutetaan asumisen energiatehokkuuteen eli siihen, kuinka paljon energiaa asuminen kuluttaa.

– Energiaremontilla voi säästää energiakustannuksissa, parantaa asumisen mukavuutta sekä pienentää hiilijalanjälkeä. Haluamme auttaa suomalaisia tämän talven alla konkreettisella teolla, ja päätimme laskea entisestään energiaremonttilainojen hintaa, kertoo Savonlinnan Nordean asuntorahoitusjohtaja Tuulikki Hanski tiedotteessa.

Alennus energiaremontteihin käytettävään peruskorjauslainan marginaaliin on asiakaskohtainen, keskimäärin parikymmentä prosenttia. Alennukset koskevat uusia lainoja.

Nordean tiedotteen mukaan asuntorahoitusneuvotteluissa käydään nyt paljon keskusteluja sähkö- tai öljylämmityksen vaihtamisesta maalämpöön.

– Poistoilmalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Muita tyypillisiä esimerkkejä energiaremonteista ovat esimerkiksi aurinkopaneelit, ikkunoiden ja ovien energiatehokkuuden parantaminen sekä lämmöneristyksen parantaminen, Hanski mainitsee tiedotteessa.