Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apinarokkorokotukset alkavat Sosterissa

THL:n uuden ohjeistuksen mukaan rokotuksia annetaan myös ennaltaehkäisevästi heille, joilla on suuri riski saada apinarokkotartunta.

Sosteri aloittaa apinarokkorokotusten antamisen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antaman uuden ohjeistuksen mukaisesti, Sosteri tiedottaa.

Jatkossa niiden henkilöiden, joilla on suuri riski saada apinarokkotartunta, on mahdollista saada rokote myös ennaltaehkäisevästi.

Sosterin lähettämän lehdistötiedotteen mukaan apinarokkorokotteen ovat tähän asti saaneet taudille altistuneet ja sairastuneen lähikontaktit. THL:n uuden ohjeistuksen mukaan rokotuksia annetaan myös ennaltaehkäisevästi heille, joilla on suuri riski saada apinarokkotartunta.

Apinarokkorokotuksia tarjotaan muun muassa miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja joilla on ollut viimeisen puolen vuoden aikana useita seksikumppaneita tai joilla on todettu seksitauti.

Sosterissa apinarokkorokotukset on keskitetty Savonlinnan pääterveysaseman neuvolan rokotusvastaanotolle.

Apinarokkorokotteeseen tulee varata aika neuvolan ajanvarauksesta numerosta 015 527 7187. Ajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaisin kello 8–14.