Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukija kysyy | Miksi järvikala on kaupassa niin kallista? – Tällainen on kalan matka veden syvyyksistä ruokalautaselle

Kysyimme kalanjalostuksen ammattilaiselta Aki Maliselta Kerimäen Kalatalosta, mikä tekee kalan hinnasta niin korkean.

Tuhansien järvien maana tunnetussa Suomessa vettä riittää silmän kantamattomiin ja kalaa esiintyy runsaasti. Miksi kala on kaupan tiskillä silti niin kallista? Tähän lukijan kysymykseen Itä-Savo lähti metsästämään vastausta, ja kartoitti kalan matkaa Saimaan syvyyksistä kuluttajan lautaselle vaihe vaiheelta. Samalla saimme selville, mitä kalan arvolle tapahtuu matkan varrella.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Itä-Savon sisällöt.

Tilaa 6 kk 4,90 €/kk Tilaa 2 kk 14 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Ita-Savo.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi