Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihisaaren Saimaa-aiheinen luentosarja käsittelee sisäsaaristolaisuutta, Saimaan historiaa, kulttuuria ja tulevaisuutta

Esitelmäsarjan avulla lähestytään Saimaalla sekä vakituisesti että osa-aikaisesti asuvien ihmisten luontosuhdetta.

Riihisaaressa alkaa tiistaina luentosarja, jossa keskitytään itäisen Järvi-Suomen erityislaatuisen saaristolaiselämänmuodon tarkastelemiseen. Luentoja pidetään Riihisaaressa kaikkiaan kuusi, syksyllä 2022 ja keväällä 2023, ja ne alkavat kello 18.

Sarjan avaa tiistaina 27.9. FM, väitöskirjatutkija Manu Rantanen, joka tarkastelee sitä, millaisina lomanviettoon tulevat kaupunkilaiset on eri aikoina mediakuvauksissa nähty ja miten ne liittyvät muuhun yhteiskunnalliseen kehitykseen.

– "Saimaa-ihminen” on aina elänyt läheisessä vuorovaikutuksessa järviluonnon kanssa. Esitelmäsarjan avulla lähestytään Saimaalla sekä vakituisesti että osa-aikaisesti asuvien ihmisten luontosuhdetta, jonka ytimessä ovat muuttuvat arvot, tarpeet, kestävyys ja yhteiskunnalliset muutosprosessit, Savonlinnan museo Riihisaaren tiedotteessa avataan.

Saimaa-luentosarjan on suunnitellut Savonlinnan kesäyliopiston, Suomen kansallismuseo / Olavinlinnan, Riihisaari – Savonlinnan museon ja Pyhän Olavin Kilta ry:n asiantuntijaryhmä. Luentojen koordinoinnista on vastannut dosentti Jyrki Paaskoski.

Saimaa-luentosarja, osa 1 Riihisaaressa tiistaina 27.9. klo 18. Manu Rantanen: Hyödyttömiä kesävieraita ja moderneja vapaa-ajan asukkaita – sata vuotta monipaikkaista asumista Järvi-Suomessa. Ei ennakkoilmoittautumista.