Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulkaa puhumaan kulttuurista! – Rosa Meriläinen vetää Savonlinnassa perjantaina järjestettävän kulttuurikeskusteluillan

Millainen on kulttuurin tulevaisuus Savonlinnassa? Kuinka kulttuurin arvostusta voisi kasvattaa? Kulttuurin aika on nyt -keskustelu kutsuu kaikkia teatteriin.

Miltä näyttää kulttuurin tulevaisuus Suomessa? Millainen on kulttuurin tulevaisuus Savonlinnan alueella?

Perjantai-iltana on Savonlinnan teatterin pääsalissa kaikille avoin keskustelu, jossa käsitellään opetus- ja kulttuuriministeriön asettaman Kulttuurin tulevaisuustyöryhmän raportin ehdotuksia siitä, miten kulttuurin arvostusta voisi kasvattaa, kerrotaan teatterin tiedotteessa.

Raportin otsikko on Kulttuurin aika on nyt, ja sama nimi on perjantain keskustelulla, joka on kaikille avoin.

Yksi raportin teemoista on, miten saadaan kulttuuri kukoistamaan joka puolella maata. Työryhmän mielestä valtion ja kuntien tulee turvata kulttuuripalvelujen yhdenvertainen saatavuus.

Kulttuurin aika on nyt -raportti ehdottaa myös, että kulttuurin rahoitusinstrumentteja tulee kehittää, koulutuksen ja työelämän kohtaamista parantaa ja freelancereitten asemaa helpottaa. Työryhmän tehtävänä oli laatia ehdotuksia taide- ja kulttuurialan elpymiseksi ja vahvistamiseksi.

Perjantai-illan keskustelussa ovat mukana kansanedustaja Hanna Kosonen ja Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Kaisa Paavolainen. Keskustelun vetää Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

Kulttuurin aika on nyt -keskustelun järjestävät KULTA ry, Suomen Teatterit ry ja Savonlinnan Teatteri.

Kulttuurin aika on nyt -keskustelu pe 23.9. klo 18–19.30 Savonlinnan Teatterin pääsalissa, Kylpylaitoksentie 4. Sisään Onnellisten ateljeen kautta, ovet ja lämpiökahvila avataan 17.30.