Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

13-vuotias kerimäkeläinen poika hurjasteli sunnuntaina viritetyllä mopolla – Poika lähti poliisia pakoon heti heidät nähtyään

Poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ajo-oikeudetta ajosta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Poliisi tavoitti sunnuntaina Kerimäellä vain 13-vuotiaan mopoilijan. Hänen epäillään syyllistyneen lukuisiin rikoksiin, selviää Itä-Suomen poliisin tiedotteesta.

Poika havaittiin iltapäivällä Puruvedentiellä Kerimäellä. Hän lähti mopoineen poliisipartiota pakoon heti sen nähdessään.

Mopoilija pakeni liikennettä vaarantaen Kerimäen taajama-alueella, kunnes poliisipartio sai mopon viimein pysähtymään.

Reilusti alaikäisellä kuljettajalla ei luonnollisesti ollut mopon ajamiseen oikeuttavaa ajokorttia. Mopossa ei ollut liioin rekisterikilpeä.

Tarkastuksen yhteydessä paljastui lisäksi, että mopo oli viritetty niin, että sitä kohdellaan lain silmissä kevytmoottoripyöränä.

Poliisi epäilee mopoilijaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ajoneuvorikkomuksesta. Koska epäilty on alle 15-vuotias, hän ei kuitenkaan ole rikosoikeudellisessa vastuussa epäillysti tekemistään rikoksista.