Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torikeidas valittiin Vuoden Keskustateoksi Savonlinnassa – "Tuonut paljon lisää positiivista fiilistä ja eurooppalaista kulttuuria"

Monet ehdottivat myös House of Olafia, Kaisa Turtiaisen muraalia ja Marko Ruuskasen linnunpönttöjä. Torikeidas pääsee voittonsa ansiosta kansalliseen Keskustateko-kilpailuun.

Torikeidas valittiin Vuoden Keskustateoksi Savonlinnassa Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys SAKKE ry:n kilpailussa, kerrotaan SAKKE ry:n tiedotteessa. Valinta perustui kaupunkilaisten ehdotuksille, joista jopa 55 prosentissa ehdotettiin Torikeidasta.

Muita suosittuja tekoja olivat House of Olaf -tapahtuma-areena, Kaisa Turtiaisen muraali Olavinkadulla sekä Marko Ruuskasen linnunpöntöt. Mainintoja saivat myös esimerkiksi Savonlinna City Run, kaupungin kukkaistutukset, S Creatives -festivaali, Linnan Woutien jääkiekkoturnaus, Torin talvimaa, Wirran terassi ja Kotilahden uimaranta.

Vuoden Keskustateko -kilpailun tavoitteena oli ottaa esiin sellaisia asioita, jotka ovat lisänneet elävyyttä, viihtyisyyttä ja positiivista mielikuvaa Savonlinnasta ja parantaneet keskustan ilmettä. Ehdottaa sai esimerkiksi tapahtumaa, investointia, innovaatiota tai uutta käytäntöä, joka on toteutettu Savonlinnan keskustassa vuoden sisällä.

SAKKE ry:n tiedotteessa mainitaan monia perusteluja Torikeitaan voittoon:

– Aivan äärettömän hyvä konsepti, uudenlainen idea. Paikkaan on myös liikuntarajoitteisten helppo piipahtaa viinilasilliselle (kerran näin rollaattorimummon punkulla, eipä näy pubeissa moisia!). Torikeidas tuo keskustaan kansainvälistä tunnelmaa.

– Tulee tunne, että oltaisi ulkomailla, vaikka ollaankin Suomen komeimmalla torilla. Tuonut paljon lisää positiivista fiilistä ja eurooppalaista kulttuuria.

Torikeidas pääsee voittonsa ansiosta Elävät kaupunkikeskustat ry:n kansalliseen Keskustateko-kilpailuun. Viime vuonna Savonlinna Illumination -valaistus pääsi kilpailussa kolmen parhaan joukkoon.

Torikeidas aiheutti vastustusta Torikauppiasyhdistyksessä ennen valmistumistaan, mutta sai lopulta positiivisen vastaanoton. Torikeidas oli suosittu kokeilu, mutta Sakke ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkösellä ei ole vielä varmuutta siitä, toteutuuko Torikeidas ensi kesänäkin.