Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan seurakunnan kirkkoherran Sammeli Juntusen luentosarja Universumi vailla merkitystä alkaa 29. syyskuuta Kulttuurikellarilla

Luentosarja perustuu Sammeli Juntusen samannimiseen kirjaan, jossa kritisoidaan suositun tietokirjailijan Yuval Noah Hararin teoksia.

Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntusen kirjaan pohjautuva luentosarja Universumi vailla merkitystä järjestetään Savonlinnan Kulttuurikellarilla 29.9.–27.10, kerrotaan Savonlinnan seurakunnan tiedotteessa. Basam Books julkaisee Juntusen teoksen Universumi vailla merkitystä? – Yuval Noah Hararin analyysia ja kritiikkiä loppuvuoden aikana. Se on kriittinen analyysi Yuval Noah Hararin suosituista tietokirjoista Sapiens. Ihmisen lyhyt historia, Homo Deus. Huomisen lyhyt historia sekä 21 oppituntia maailman tilasta.

– Mielenkiintoisuudestaan huolimatta Hararin käsitys ihmiskunnasta on ratkaisevasti puutteellinen: hän sulkee pois sen varteenotettavan mahdollisuuden, että universumilla ja siinä olevalla elämällä on Luoja ja häneen perustuva merkitys, Juntunen toteaa.

– Väitän, että myös Hararin kirjoittaman ihmiskunnan historian perusteella voi havaita, että Luoja ja hänen luomistyönsä pilkahtelee siellä täällä ihmiskunnan biologisessa evoluutiossa ja kulttuurievoluutiossa. Tämän huomaaminen on tärkeää, sillä nykymaailman eräs keskeinen ongelma on Luojan olemassaolon kieltäminen ja siitä johtuva olemassaolon merkityksettömyyden tunto. Minusta on kirkkoherrana ja dosenttina tärkeää pitää esillä olomassaolon ja elämän merkityksellisyyttä.

Alkuperäinen ajankohta luentosarjalle olisi ollut tämän vuoden tammikuussa, mutta ajankohtaa jouduttiin lykkäämään koronatilanteen vuoksi.

Universumi vailla merkitystä -luentosarja alkaa torstaina 29. syyskuuta kello 18 Kulttuurikellarilla.