Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan luontoelokuvafestivaali keräsi 2 600 kävijää – Metsänäytös Sulosaaressa oli jälleen suosituin tapahtuma

Laajennettu yhteistyö Savonlinnan museon kanssa mahdollisti festivaalille uutta toimintaa Riihisaareen.

Savonlinnan kansainvälisellä luontoelokuvafestivaalilla (SINFF) vieraili viime viikonlopun aikana yhteensä 2 600 kävijää, kerrotaan festivaalin tiedotteessa. SINFF-festivaalin viimeisin ennätys, lähes 4 000 kävijää, on vuodelta 2019.

Luontoelokuvafestivaalin suosituin tapahtuma oli Sulosaaressa pidetty Metsänäytös, jonka sata paikkaa myytiin loppuun.

Festivaalin suosituin yksittäinen elokuva oli lauantai-iltapäivänä esitetty ranskalaisdokumentti Heart of Oak. Toiseksi suosituin oli perjantaina ensi-iltansa saanut Riikka Kaihovaaran Kuningattaren kuolema.

Tänä vuonna SINFF teki aiempaa laajempaa yhteistyötä Riihisaaren museon kanssa. Riihisaaressa toimi festivaaliviikonlopun ajan sekä leirintäalue että yleinen sauna.

– Leirintäalue sai erinomaista palautetta yöpyjiltä, ja se oli festivaalin aikana loppuunvarattu, tiedotteessa kerrotaan.

Lauantai-iltana Riihisaaressa järjestetty perinteinen elokuvapiknik keräsi paikalle yli 300 ihmistä. Ukrainalaisen mykkäelokuvan In Spring säestyksenä kuultiin Sirkka Kososen ja Markus Pesosen live-esitys Hiljainen haltioituminen.

SINFF järjesti piknikillä keräyksen Unicefille. Keräysvaroilla toimitetaan hätäaputarvikkeita Ukrainaan ja järjestetään tukea Venäjän hyökkäyksestä kärsiville lapsille.

Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali on toiminut ympäristön, luonnon ja taiteen kohtaamispaikka vuodesta 2010 lähtien. Festivaalin tavoitteena on lisätä ympäristöteemaisen elokuvan ja luonnon monimuotoisuuden arvostusta kaikissa ikäluokissa.