Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Legendaarinen baritoni Matti Lehtinen on kuollut satavuotiaana – Lehtinen oli Savonlinnan oopperajuhlien vakioesiintyjä vuosina 1967–1977

Matti Lehtinen muistetaan Savonlinnan oopperajuhlilta muun muassa Fidelion Don Fernandona, Juha-oopperan Juhana sekä Taikahuilun Papagenona.

Baritoni Matti Lehtinen kuoli tiistaiaamuna 16. elokuuta lyhyen sairauden jälkeen, kerrotaan Helsingin Sanomien uutisessa. Lehtinen oli kuollessaan satavuotias. Hän oli syntynyt Lappeella 24. huhtikuuta vuonna 1922.

Matti Lehtinen oli aikoinaan vuosien ajan tuttu esiintyjä myös Savonlinnan oopperajuhlilla. Vuosina 1967 ja 1968 hän lauloi Don Fernandon roolin Beethovenin Fideliossa. Juuri Fideliosta sanotaan oopperajuhlien uuden tulemisen aikoinaan alkaneen. Aarre Merikannon Juha-oopperassa Lehtinen oli nimiroolissa vuosina 1970 ja 1971. Monet muistavat Lehtisen myös oopperajuhlien viiden ensimmäisen Taikahuilun Papagenona vuosina 1973–1977.