Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sulkavalainen Ihmekollektiivi hankkii soutuveneen yleiseen käyttöön – Koululaiset pääsevät seuraamaan veneen valmistusprosessia

Ihmekollektiivi haluaa osaltaan pitää elävänä venerakentamisen ja vesillä liikkumisen perinnettä Sulkavalla.

Ihmekollektiivi on sulkavalainen kulttuuriyhdistys, jonka tarkoituksena on muun muassa vaalia paikallista kulttuuriperintöä. Ja mikä onkaan lähempänä sulkavalaisuuden ydintä, kuin soutaminen ja myös perinteisten savolaismallisten veneiden valmistus? Näin kysyy Ihmekollektiivi lehdistötiedotteessaan, jossa yhdistys myös kertoo saaneensa rahoitusta oman soutuveneen teettämiseen.

– Ihmekollektiivi haluaa vahvistaa Sulkavan mainetta soutupitäjänä ja tehdä paikallista kulttuuriperintöä tunnetuksi konkreettisesti ja vuosiksi eteenpäin, todetaan tiedotteessa.

Soutuveneen rakentaa paikallinen tekijä, Pauli Parkkinen. Soutuveneen teettämiseen sisältyy työnäytöstapahtuma 5.–6.-luokkalaisille, jossa koululaiset pääsevät seuraamaan veneenrakentajan työtä. Veneen rakentamisen prosessia myös taltioidaan ja esitellään sosiaalisessa mediassa videoin ja kuvin, tiedotteessa kerrotaan.

Valmistumisensa jälkeen vene tulee olemaan yhdistyksen, yhteistyökumppaneiden ja matkailijoiden käytössä Sulkavan keskustassa. Vene on käytössä ensi kesän matkailukauden alkaessa.

– Paikkakunnalle tulevalle matkailijalle tai tapahtumakävijälle on suotava matalan kynnyksen mahdollisuus käydä souturetkellä kokemassa paikallista vesillä liikkumisen kulttuuriperintöä omakohtaisesti, Ihmekollektiivin tiedotteessa todetaan.

Yhteistyötahona hankkeessa on Sulkavan matkailu ry. Hanke rahoitetaan leader-rahoituksella AIKU-teemahankkeena, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi elävää aineetonta kulttuuriperintöä, kehittää kulttuuriperintötoimintaa sekä lisätä toimijoiden välistä yhteistyötä. Rahoituksen taustana on ajatus, että paikallisen kulttuuriperinnön piirteiden tunnistaminen, esiin tuominen ja arvostuksen nostaminen auttaa alueen asukkaita vahvistamaan omaa paikallista ja alueellista identiteettiään.