Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnalan kurssit alkavat syksyllä – Mukana laaja opintotarjonta kielistä kansalaistaitoihin ja yin-joogasta lukupiiriin

Kursseilla voi opiskella vaikka ikoninmaalausta, harjoitella keholle lempeää joogaa tai kirjoittaa oman elämänkerran.

Linnalan opiston kurssit alkavat jälleen syksyn saapuessa. Monipuoliseen kurssitarjontaan mahtuu kursseja kielistä, liikunnasta, hyvinvoinnista ja tanssista, kuvataiteista ja muotoilusta, musiikista, yhteiskunnasta ja kansalaistaidoista, kädentaidoista ja kotitaloudesta tietotekniikasta sekä teatterista, kirjallisuudesta ja ilmaisusta. Myös Linnalan kuvataidekoulu alkaa toimia.

Laaja kielitarjonta pitää sisällään niin englantia, espanjaa kuin italiaa ja muita kieliä. Kursseja on suunnattu niin alkeistasoisille kuin edistyneemmille.

Linnalassa toimii yli 300 erilaista opintoryhmää joilla opiskelee lukukausittain noin 3 000 opiskelijaa Toimintaa on 30:ssä eri toimipisteessä.

Linnalan esitteen mukaan kuvataiteen opiskeluun lukeutuu esimerkiksi ikoneiden maalaus ortodoksisen perinteen mukaisesti pohjustetulle puupohjalle munatemperatekniikalla. Muita kuvataidekursseja ovat eri maalaustekniikoihin perehdyttävät kurssit, valokuvaus ja keramiikan työstämisen kurssit.

Linnalan kuvataidekoulun uutuuskursseja ovat muun muassa eskarikuvia, aikuisten kuvataiteen perusteet sekä kuviskässä.

Liikunnasta kiinnostuneet voivat suunnata erilaisille joogakursseille, josta esitteen mukaan esimerkiksi lempeä jooga on kehoa elvyttävä ja mieltä rauhoittava, levollinen joogahetki. Tunnilla keskitytään selän hyvinvointiin, hengityksen ja liikkeen rentouteen sekä kehon liikkuvuuteen helppojen harjoitteiden myötä. Tunti sisältää ohjatun hengitys- ja rentoutumisharjoituksen.

Joogasta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun – uutuutena Yin-jooga, lempeä astangajooga sekä lempeä jooga senioreille.

Tarjolla on myös pilatesta ja ukkojumppaa sekä juoksuharrastajille Linnalan juoksuporukka.

Liikunnallisia voivat myös kiinnostaa lattaritanssin tai senioritanssin tanssiminen.

Kirjallisuuden opinnoissa voi osallistua elämänkertakurssille ja kirjoittaa omasta elämästä, muistoista, paikoista joissa on elänyt, tuntemistaan ihmisistä, eletystä ajasta ja ajan muutoksista. Opettaja antaa aiheita, joista kirjoittaa, ja kirjoitettuja tekstejä saa jakaa toisten ryhmäläisten kuultavaksi. Kurssin aikana syntyneistä teksteistä voi koostaa elämänkerran tai muistelmat. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat työstää elämänsä tarinaa.

Linnalassa toimii myös lukupiiri sekä nuorisoteatteriryhmä.

Tietotekniikan kursseilla voi päivittää taitojaan nykypäivän tasolle, vaikka osallistumalla älypuhelin tutuksi! -kurssille. Kurssilla opetellaan puhelimen käytettävyyttä parantavia asetuksia ja vinkkejä, soittamista, viestien lähettämistä, kameran käyttöä, sähköpostin käyttöä ja suosittujen ohjelmien käyttöä sekä tunnistautumista puhelimen avulla.

Linnalan kurssiesite jaettiin Itä-Savon liitteenä torstaina 11. elokuuta ja se löytyy myös verkosta täältä.

Kursseille voi ilmoittautua Linnalan verkkosivujen kautta, soittamalla tai käymällä Linnalan toimistossa osoitteessa Sotilaspojankatu 7, Savonlinna.

Juttua päivitetty 13.8.2022 klo 8.34: Lisätty tietoa mm. logosta ja uudesta visuaalisesta ilmeestä.