Savonlinnalainen Kimmo Makkonen konsertoi lauantaina Melartin-salissa – Vierailevana solistina Kaisa Makkonen

Konsertissa on luvassa niin suomalaista ja italialaista klassista musiikkia, serenadeja, oopperaa kuin elokuva- ja musikaalisovituksiakin. Pianosäestäjänä toimii Jarmo Eerikäinen, viulussa Mariorvokki Marangi ja käyrätorvessa Tuomo Eerikäinen.

Lauantaina 13. elokuuta on tarjolla Savonlinnassa Minä laulan sun iltasi tähtihin -konsertti Musiikkiopiston Melartin-salissa. Pääsolisti konsertissa on tenori Kimmo Makkonen, jota muun muassa juontaja, toimittaja Aarno Cronvall on tituleerannut oopperapäivän avauksessa "laulavaksi insinööriksi".

Päivätyönään insinöörin töitä tekevä Makkonen on aloittanut lauluharrastuksensa vasta aikuisiällä. Hän on laulanut kymmenen vuotta Kerimäen Mieslaulajien kuorossa ja ollut diplomilaulaja Leena Astikaisen yksinlauluoppilaana seitsemän vuotta.

– Lauloin tuolloin kuoron 1. bassossa, mutta jo ensimmäisellä laulutunnilla Leena totesi minut tenoriksi spontaanin nauruni perusteella. Vuosien harjoittelun myötä ääniala on laajentunut ja nykyisin laulan kuorossamme 1. tenorissa.

– Leena on opettanut paljon italiankielisten kappaleiden lausuntaa ja selkeyttänyt tekstiäni, muistuttaen: ”laulu on vain puhetta eri äänenkorkeuksilla”, kertoo Makkonen tiedotteessaan.

Kolme vuotta sitten Makkonen päätti pitää oman konsertin ja varasi vuosi sitten sitä varten Melartin-salin.

– Konsertti pitää sisällään Leenan opissa esitettyjä klassisia kappaleita. Näin ollen joukkoon mahtuu myös baritonikorkeudella olevia kappaleita, Makkonen kertoo.

Konsertin säestäjänä toimii pianotaiteilija Jarmo Eerikäinen. Hän on ollut opettajana ja lehtorina Sibelius-akatemiassa ja esiintynyt pianon soiton lisäksi myös kamarimuusikkona ja solistina. Kuudessa kappaleessa kuullaan Mariorvokki Marangia viulussa ja Tuomo Eerikäistä käyrätorvessa.

Vieraileva solisti konsertissa on savonlinnalaislähtöinen oopperalaulaja Kaisa Makkonen, joka on opiskellut laulua muun muassa Wienin konservatoriossa. Kaisa Makkonen ei sukunimestään huolimatta ole Kimmo Makkoselle sukua, kun taas Jarmo ja Tuomo Eerikäinen ovat.

Konsertti jakaantuu kahteen puoliaikaan, joista ensimmäisellä kuullaan suomalaista ja italialaista klassista laulumusiikkia, serenadeja ja ooppera-aarioita. Kimmo Makkonen ja Kaisa Makkonen tulkitsevat yhdessä resitatiivin ja dueton Alfin siam iberati – Lá ci darem la mano Don giovanni -oopperasta. Lisäksi luvassa on sävellyksiä esimerkiksi Jean Sibeliukselta, Oskar Merikannolta sekä Vincenzo Belliniltä.

Toinen puoliaika keskittyy viihde-, musikaali- ja elokuvamusiikkiin, kuten All I Ask Of You musikaalista Oopperan kummitus Kaisa Makkosen kanssa, Täällä Pohjantähden alla sekä Hopeinen kuu.

Piano-, käyrätorvi- ja viulusovitukset on tehnyt Jarmo ja Tuomo Eerikäinen, ja piano- ja viulusovitukset Ilkka Vesioja.

Minä laulan sun iltasi tähtihin -konsertti Musiikkiopiston Melartin-salissa la 13. elokuuta klo 15. Sotilaspojankatu 1, Savonlinna.

11.8.2022 klo 9.27: Jutusta korjattu kirjoitusvirheitä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka