Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljäs koronarokote on nyt tarjolla 60–69-vuotiaille Sosterissa

Neljäs rokote on tarjolla myös täysi-ikäisille riskiryhmiin kuuluville. Koronataudin sairastaneelle neljättä rokoteannosta ei tällä hetkellä anneta.

Neljäs koronarokotuskierros on laajentunut Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa nyt 60 vuotta täyttäneisiin. Myös 18–69-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien koronarokotukset jatkuvat edelleen.

Sosteri suosittelee, että mahdollisimman moni 60 vuotta täyttäneistä ottaisi neljännen rokotteen. Rokotukset ovat paras tapa suojautua koronan vakavilta tautimuodoilta. Samalla toivotaan, että etenkin vielä rokottamattomat ja he, joiden rokotussuoja on jäänyt kesken, tulisivat täydentämään rokotussuojansa.

Rokotukseen varataan aika. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Koronataudin sairastaneelle ja kolme rokoteannosta saaneelle ei anneta neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on kuitenkin oltava riittävän pitkä, vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Savonlinnassa rokotuksia annetaan entisen pääterveysaseman neuvoloissa. Rokotusajan voi varata puhelimitse 044 417 3698, ma–to 8–15.30 ja pe 8–14 tai sähköisesti osoitteessa ajanvaraus.hyvis.fi.

Rokotukseen voi mennä myös ilman ajanvarausta erikseen ilmoitettavina walk in -päivinä. Näistä päivistä tiedotetaan aina Sosterin verkkosivuilla osoitteessa sosteri.fi sekä Sosterin sosiaalisen median kanavilla.