Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Simojoki konsertoi lauantaina Savonlinnan Kirkkopuiston kentällä – Simojoki on yksi tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä

Kirkon diakonian juhlavuoden päätapahtumaa vietetään Savonlinnan seurakunnassa 13.–14.8.

Savonlinnan seurakunnan lähetystyö järjestää Mielenkiintoinen elämä -tapahtumaviikonlopun Savonlinnan sydämessä, Kirkkopuiston kentällä ja Tuomiokirkossa 13.–14. elokuuta, kerrotaan seurakunnan tiedotteessa. Viikonloppu rakentuu Pekka Simojoen ja Sami Aspin ulkoilmakonsertin ympärille.

– Pekka Simojoki on yksi tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä, joka on ollut tien päällä vuodesta 1979. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja lauluja, messuja ja musikaaleja. Yhteensä Simojoen lauluja on kertynyt yli 800, tiedotteessa kerrotaan.

Sunnuntain messuun osallistuu myös Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Mielenkiintoinen elämä on Kirkon diakonian juhlavuoden päätapahtuma Savonlinnan seurakunnassa.

Lauantain tapahtumassa on omaa ohjelmaa perheen pienimmille Kirkkopuiston kentällä kello 10–15.

Lähetyssoppi on avoinna Sääminginkadulla. Säämingin seurakuntatalon sisäpihalla on kirpputori. Myös diakoniatyöntekijät ovat tavattavissa alueella.

Lauantaina tarjoillaan 200 annoksen verran keittoa soppatykistä. Illalla vietetään Hiljaisuuden lauluja ja ehtoollishetki Tuomiokirkossa.

Sunnuntaina pidetään messu Tuomiokirkossa, jossa mukana on piispa Seppo Häkkinen.

Tapahtuman nimi Mielenkiintoinen elämä juontaa juurensa seurakunnan kanavissa vuonna 2021 julkaistuun suosittuun podcastiin, jossa Tero Huvi haastatteli savonlinnalaisia entisiä ja nykyisiä lähetystyöntekijöitä ja muita lähetystyön aktiiveja. Ohjelmat ovat edelleen kuunneltavissa seurakunnan Youtube-kanavalla.

1. syyskuuta tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomessa vihittiin virkaan ensimmäinen diakonissa Matilda Hoffman.

– Tämän kunniaksi vietämme diakonian juhlavuotta, tiedotteessa todetaan.

Mielenkiintoinen elämä -tapahtumaviikonloppu Kirkkopuiston kentällä ja Savonlinnan Tuomiokirkossa 13.–14.8. Pekka Simojoen ilmaiskonsertti Kirkkopuiston kentällä 13.8. klo 15.