Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimajohdon rakentaminen aiheuttaa liikennekatkoksia Puumalan laivaväylälle

Ainakin tällä viikolla on odotettavissa yksi tai kaksi liikennekatkoa päivässä. Korkeimmat alukset saattavat joutua odottamaan jopa neljä tuntia.

Puumalan laivaväylän liikennettä pysäytetään päivittäin ainakin tämän viikon ajan. Korkeimmille aluksille odotus voi olla jopa neljä tuntia, mutta suurimmalla osalla veneilijöistä ja ammattiliikenteestä on mahdollisuus päästä tätä nopeammin voimajohtotyön alitse.

Liikennekatkot aiheutuvat voimajohdon rakentamisesta laivaväylän ylitse Osmonaskeleen kohdalle. Työ on osa kantaverkkoyhtiö Fingridin Imatran ja Puumalan välillä uusittavan voimalinjan työmaata.

Työ alkoi maanantaina ja sitä tehdään sääolosuhteet ja kauppamerenkulku huomioiden yhteistyössä alusliikennepalvelu VTS:n kanssa.

Liikennekatkoja aiheutuu päivittäin arviolta yksi tai kaksi. Korkeimmilla aluksilla odotus voi olla 3–4 tuntia, mutta alle 10–15 metriä korkeilla aluksilla on mahdollisuuksia alittaa työmaa useammin.

– Suurin osa katkoksista ajoittunee kello 8–16 välille, kertoo työmaapäällikkö Tomi Lindholm TMV Line oy:ltä.

Johtimien veto kestää työn sujumisesta riippuen ainakin tämän viikon. Laivaväylän liikennekatkoksiin on kuitenkin hyvä varautua vielä seuraavallakin viikolla.