Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saaren orpokotijuhat järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen 13.–14. elokuuta

Juhlissa on luvassa muun muassa lähetysjuhla, messuja, raamattuopetuksia ja seuroja. Lisäksi lapsille ja nuorille järjestetään omaa ohjelmaa.

Saaren kirkolla Parikkalassa järjestetään perinteiset orpokotijuhlat kolmen vuoden tauon jälkeen 13.–14. elokuuta, kerrotaan Parikanniemisäätiön tiedotteessa.

Teemana juhlissa on tänä vuonna "Hänen armonsa kestää". Parikanniemisäätiön lisäksi juhlia ovat järjestämässä Parikanniemen ystävät ry ja Parikkalan seurakunta.

Perjantaina 12. elokuuta pidetään talkoot, joissa on luvassa myös talkoomessu sekä laulu- ja runoesitys Linnunpelätin ja saarnamies, joka pohjautuu kirjailija ja evankelista Erkki Lemisen teksteihin. Lemisen syntymästä tulee pian kuluneeksi sata vuotta, minkä vuoksi häntä halutaan muistaa juhlissa.

Juhlien ohjelmassa on seuroja, raamattuopetusta, virrenveisuuta, messuja sekä lähetysjuhla. Lasten omaan ohjelmaan sisältyy muun muassa mukulamessu sekä askarteluhetki teltassa. Myös nuorille järjestetään oma tapaaminen.

Juhlissa on yhteensä noin 30 esiintyjää, muun muassa Voitto Huotari, Päivi Kuokkanen, Lauri Johansson ja Johanna Tähkäpää.

Juhlien aikana Parikkalassa Oronmyllyn kesäteatterilla esitetään Eija Vilpaksen ohjaamaa näytelmää Hiekkaan piirretty, joka kertoo Parikanniemen orpokodin entisen johtajan Aura Latvuksen elämästä. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Mirja Valtonen ja Teuvo V. Riikonen.

Orpokotijuhlia voi seurata myös Radio Patmoksesta, ja sunnuntain ohjelma lähetetään suorana Parikanniemen Youtube-kanavalla.