Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varhain lauantaiaamuna sattui vakava liikenneonnettomuus Savonlinnassa: Kolme kuoli ja yksi toimitettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan – Sunnuntaina järjestetään suruhartaus, Sosteri on järjestänyt kriisiapua

Henkilöautolla liikkeellä ollut neljän nuoren seurue joutui vakavaan liikenneonnettomuuteen kuuden aikaan lauantaiaamuna Valtatie 14:llä rinnakkaisväylän ja Brahenkadun risteyksessä lähellä Motonetiä Savonlinnassa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että lännen suunnasta lähestynyt henkilöauto ajautui ajoratojen keskikaistan kivetykseen ja siitä edelleen ajokaistojen väliselle alueelle oikea kylki edellä törmäten liikenteenjakajan opastinpylvääseen.

Auto leikkautui törmäyksessä kahtia.

Alueella on 60 kilometrin nopeusrajoitus ja sää oli tapahtuma-aikaan sateinen.

Kolme autossa ollutta noin 20-vuotiasta savonlinnalaista henkilöä menehtyi onnettomuudessa. Yksi on toimitettu vakavasti loukkaantuneena Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Valtatie 14 Savontien kiertoliittymän ja Brahenkadun välillä oli suljettu liikenteeltä lauantaiaamuna kello 6.10–10.26.

Poliisi on tehnyt paikalla teknistä tutkintaa ja jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine välittää surunvalittelunsa vanhemmille ja omaisille.

– Meitä on kohdannut tänään järkyttävä suru-uutinen. Rukoilkaamme sairaalaan joutuneen nuoremme puolesta. Hän on varmasti parhaimmissa mahdollisissa auttavissa käsissä.

Savonlinnan seurakunta kirjoittaa Facebook-sivuillaan näin:

"Saimme Savonlinnassa järkyttävän suru-uutisen kolmen nuoren aikuisen kuolemasta onnettomuudessa. Muistamme heitä, heidän läheisiään ja kaikkia onnettomuuden koskettamia huomispäivän messuissa ja niiden esirukouksissa. Seurakunta järjestää suruhartauden, josta tiedotamme tämän päivän aikana. Herra Jumala, ole lähellä kaikkia niitä, joita järkyttävä onnettomuus kosketti. Anna voimaa ja lohtua. Anna auttajille viisautta ja voimia. Aamen."

Savonlinnan kaupunki, seurakunta ja Sosteri järjestävät suruhartauden sunnuntaina 31. heinäkuuta kello 18 Savonlinnan tuomiokirkossa. Kirkko on sen jälkeen avoinna kello 20 saakka rukousta ja hiljentymistä varten. Myös seurakunnan työntekijöitä on paikalla ja tarjoamassa keskusteluapua.

Sosteri on järjestänyt kriisiapua, ja valtakunnalliseen kriisipuhelinnumeroon 09 2525 0111 voi ottaa yhteyttä.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina 1. elokuuta.

Juttua päivitetty kauttaaltaan poliisin tiedotteesta saaduilla tiedoilla.

Juttua päivitetty 30.7. klo 14.10: Lisätty kaupunginjohtaja Janne Laineen kommentit.

Juttua päivitetty 30.7. klo 14.46. Vaihdettu uutiseen tuore kuva.

Juttua päivitetty 30.7. klo 16.19. Juttuun lisätty suruhartauden ajankohta sekä kriisipuhelinnumero.

Juttua päivitetty 30.7. klo 17.11. Vaihdettu uusi kuva, jossa näkyy onnettomuuspaikka ja sinne tuodut muistokynttilät.

Juttua päivitetty 30.7. klo 17.20: Lisätty seurakunnan FB-teksti.