Savonlinnalainen Ars Nova ry vei vuosinäyttelynsä Joensuuhun – Öiset ajatukset esittelee kahdeksan taiteilijan teoksia

Kuvataideyhdistyksen vuosinäyttelyssä esittäytyy kahdeksan jäsentä. Näyttely pidetään Joensuussa paitsi vaihtelun vuoksi, myös siksi, ettei Savonlinnasta helposti löydy sopivaa tilaa isolle näyttelylle.

Savonlinnalainen kuvataideyhdistys Ars Nova ry esittäytyy parasta aikaa Joensuussa kuratoidussa ja jäsenille suunnatussa vuosinäyttelyssä. Ars Novan vuosinäyttely Öiset ajatukset on esillä Joensuussa Taidekeskus Ahjossa 31. heinäkuuta saakka. Näyttelyn jurytti kuvataiteilija Hanneriina Moisseinen.

Ars Nova ry päätti tänä vuonna poiketa totutusta ja viedä vuosinäyttelynsä pois Savonlinnasta.

– Savonlinnasta uupuu kunnollinen näyttelytila, joten vuosinäyttelyiden paikkojen etsiminen voi toisinaan olla työn takana. Näyttelypaikan sijainnilla haluttiin hakea myös vaihtelua toimintaan, ja tarjota näyttelymahdollisuutta ulkopaikkakunnalta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Katriina Kaija tiedotteessa.

Näyttelyyn haki 19 yhdistyksen jäsentä, joista lopulta vain kahdeksalta valikoitui teoksia näyttelyyn. Näyttelyn taiteilijat ovat Anna Arminen, Annamari Kinnunen, Katriina Kaija, Mari Liimatainen, Raija Marttinen, Maisa Tikkanen, Esa Tuomiranta ja Hanna Vahvaselkä.

Kuraattori Hanneriina Moisseisen mukaan monta hyvää teosta jäi näyttelystä pois, koska näyttelykokonaisuuteen haluttiin selkeyttä ja tilallisuutta.

– Halusin nostaa yksittäisiä teoksia teosten kokonaismäärän kustannuksella saadakseni aikaan kiinnostavaa vuoropuhelua teosten välillä, ison ja pienen, kovan ja herkän, unen ja valveen, Moisseinen kertoo perusteluissaan.

Valituissa taiteilijoissa näkyy myös sattumalta Ars Nova ry:n alueellinen vaikuttavuus: taiteilijat ovat Mikkelistä, Juvalta, Rantasalmelta, Savonlinnasta ja Joensuusta.

Öiset ajatukset -teema pitää sisällään mystisyyttä ja miksei myös paljastuvia salaisuuksia. Öiset ajatukset kysyy, mitä ajattelet, kun muut eivät näe? Millainen on ajatuksenjuoksu valveen ja unen rajamailla tai kenties unessa?

Ars Nova ry:n vuosinäyttely Öiset ajatukset Joensuussa Taidekeskus Ahjossa 31.7. saakka.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka