Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savoon viime vuotta vähemmän poikkeuslupia karhun metsästämiseen – Poikkeuslupia suunnattiin maakunnan itäosiin, jossa karhukanta on tihein

Viime vuonna lupia myönnettiin Etelä-Savossa 19 enemmän.

Etelä-Savoon on myönnetty yhteensä 26 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen metsästysvuodelle 2022–2023. Viime vuonna lupia myönnettiin 19 enemmän. Luvilla kaadettiin tuolloin 35 karhua.

Suurin osa Etelä-Savon kaatoluvista myönnettiin maakunnan itäosiin. Savonlinnan, Puumalan, Enonkosken ja Sulkavan yhteisluvalle myönnettiin kahdeksan kaatolupaa. Kerimäen ja Savonrannan luvalla voidaan Savonlinnassa kaataa kaksi karhua. Pinta-alaan suhteutettuna alueilla on edelleen eniten lupia Etelä-Savossa.

Suomen riistakeskuksen tiedotteen mukaan Mikkelin, Juvan, Joroisten ja Rantasalmen yhteislupa-alueelle poikkeuslupia on myönnetty seitsemän. Viime vuonna samalle alueelle lupia myönnettiin 12.

Mäntyharjun, Hirvensalmen ja Pertunmaan lupa-alueella poikkeuslupia myönnettiin yhtä paljon kuin viime syksynä. Mikkelin, Pieksämäen, Suonenjoen ja Rautalammin yhteislupa-alueelle myönnettiin viisi poikkeuslupaa.

Kangasniemen, Toivakan ja Hankasalmen yhteislupa-alueelle ei myönnetty kaatolupia.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Etelä-Savossa on 250–280 yli vuoden ikäistä karhua. Arvio on noin sata yksilöä pienempi kuin viime vuonna.

Koko Suomeen poikkeuslupia on myönnetty 346. Koko Suomen karhukannan kooksi arvioidaan noin 2000 yksilöä. Karhun metsästysaika Suomessa kestää elokuun 20. päivästä lokakuun loppuun asti.